DOLAR 32,3592
EURO 34,7068
ALTIN 2.390,95
BIST 10.158,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İsrail’in İran’a Misilleme Saldırısı Altını Yükseltti

İsrail’in İran’a misilleme saldırısı altın fiyatlarını yükseltti. Son dakika gelişmeleri ve analizler için tıklayın. İsrail-Iran gerilimi güçleniyor.

19.04.2024
A+
A-

İsrail’in İran’a misilleme saldırısı altının yeniden 2.400 doların üzerine çıkmasına neden oldu. Altın böceği olarak tanınan Peter Schiff, gümüşün jeopolitik gerilimlere karşı bir hedge olarak Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiğini belirtiyor. Ayrıca Schiff, Bitcoin ETF’lerinin yatırımcılarının yakında terk edeceğini iddia ediyor.

Peter Schiff: Bitcoin, “Altın 2.0” Olamaz, Ancak…

Peter Schiff: Bitcoin,

KriptoKoin.com’dan takip ettiğimiz üzere, son günlerde piyasaları jeopolitik gerilimler belirliyor. İran’ın İsrail’e saldırısı ve İsrail’in misillemesi piyasalarda riskten kaçışı tetikliyor. Bu durum güvenli liman varlıklara olan talebi artırıyor ve altın bu varlıklar arasında öne çıkıyor. Peter Schiff, artan gerilimler nedeniyle Bitcoin’in 60.000 doların altına düşmesine dikkat çekiyor ve “Bitcoin modası”nın sona erdiğini iddia ediyor.

Gece yarısı Bitcoin fiyatı aniden %6 düştü, ancak daha sonra güçlü bir toparlanma kaydederek 64.500 dolara kadar yükseldi. Schiff, Bitcoin’in satılması için bahanelerin tükenmediğini söylüyor ve Bitcoin yatırımcılarının şu anda bahanelerinin tükendiğini ifade ediyor. Ayrıca Schiff, altının Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiğini belirtiyor ve gümüşün Bitcoin yerine “altın 2.0” olarak düşünülmesi gerektiğini kaydediyor.

  • Bitcoin ETF Yatırımcıları, ETF’leri Terk Edecek!

Bu yüzden, Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff, Bitcoin’in değer kaybının altının kalıcı değerini vurguladığını ifade ediyor. Schiff ayrıca Bitcoin’in önceki yıllara göre %30’luk bir düşüş yaşadığını belirtiyor ve yeni Bitcoin ETF yatırımcılarının piyasada etkisi olduğunu düşünüyor. Ancak Schiff, bu yatırımcıların yakın zamanda pozisyonlarını terk edeceğini iddia ediyor.

  • BTC İnananları Yükseliş Görüşlerini Koruyor

Bitwise CEO’su Hunter Horsley, Peter Schiff’e katılmıyor. Horsley, uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının artan jeopolitik gerilimler nedeniyle satış yaptığı fikrine şüpheyle yaklaşılıyor. CEO, uzun vadeli yatırım uzmanlarıyla yapılan görüşmelerde bu konuda kayda değer bir itfa ya da endişe belirtilmediğini ileri sürüyor. Horsley, çok sayıda Kayıtlı Yatırım Danışmanı (RIA) ve çok aileli ofislerin, kamuya açık bir şekilde tartışmasalar da, aktif olarak Bitcoin’e yatırım yapmayı düşündükleri bir eğilime dikkat çekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.