DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Google’dan kişisel veriler konusunda önemli hamle

29.09.2022
A+
A-

Google’dan kişisel veriler konusunda önemli hamle!

ShiftDelete’de Gökberk Baycan’ın haberine göre, Google, kişisel veriler konusunda ortaya koyduğu yeni özellik ile gizliliği artırarak kötü niyetli kişilerin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Google, kişisel veriler konusunda yeni bir özellik kullanıma sunuyor. Şirket böylece gizliliğinizi korumayı ve kötü niyetli kimselerin kişisel verileri açığa çıkarmasını durdurmayı amaçlıyor. Şirket, bu konuyu ele alan yeni özelliği gün içerisinde devreye soktu.

Kullanıcılar artık hangi kişisel bilgilerinin paylaşıldığını görecebilecek

Yeni özellik ile kullanıcılar çevrimiçi verileri üzerinde kontrol sağlayabilecek. Kişiler bu verilere Android ve internet üzerinden erişebilecek. Google hesabındaki Profil sayfası üzerinden Hakkınızdaki Sonuçlar bölümünde hangi kişisel bilgilerin mevcut olduğunu görüntüleyebilmek artık mümkün.

Böylece kullanıcı, telefon numarasının, e-posta adresinin veya fiziksel konumunun herkese açık olup olmadığını kontrol edebilecek. Eğer istemediği bir paylaşım var ise bunun silinmesini isteyebilecek. Böylece kişisel bilgilere ulaşmanın çok daha zor olması planlanıyor.

Ayrıca Google, 2023 yılından itibaren özel bilgilerinizden herhangi birinin çevrimiçi olarak görüntülenmesi durumunda bildirim alacağınızı belirtiyor. Böylece gelen bildirim ardından kişisel verilerin silinmesini kolayca istemek de mümkün olacak.

Google böylece internet konusunda daha az tecrübeli ve fazla tanınmamış kişilerin siber suçlara karşı korunmasını hedefliyor. Kişinin telefon numarası ya da ev adresine ulaşan kötü amaçlı kişilerin bu bilgileri kullanarak işledikleri suçlar ortadayken, böyle bir adım oldukça değerli olabilir.

Arama motorundan kişisel bilgilerin silinmesi aslında yeni bir özellik değil ancak Google attığı bu adım ile birlikte yapılacak işlemleri daha kolay hâle getiriyor. Böylece paylaşılan bilgileri görmek için kişinin kendisi bir arama yapmak zorunda kalmayacak.

Google yeni özelliğini ilk etapta İngilizce olarak devreye sokmuş durumda ancak ilerleyen günlerde yeni özelliğin diğer dilleri de desteklemesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.