DOLAR 32,3583
EURO 34,9921
ALTIN 2.326,20
BIST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Google’da Rekabet Kurumu için kritik toplantı! Google Türkiye ofisinde bugün önemli bir toplantı gerçekleştirilecek. MOBİSAD’ın yapacağı toplantıda…

19.12.2019
A+
A-

Milliyet tarafından paylaşılan habere göre Google Türkiye ofisinde bugün önemli bir toplantı gerçekleştirilecek. MOBİSAD yani Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği ile Google yetkilileri bir araya gelecek.

Google’ın İstanbul’daki ofisinde gerçekleştirilen bu toplantıya dernek başkanı Mustafa Kemal Turnacı‘nın yanı sıra yönetim kurucu üyeleri katılacak. Rekabet Kurumu’nun kararının yanı sıra sürecin bundan sonra nereye gideceğine dair kapsamlı bir değerlendirme yapılacağı belirtiliyor.

Bu toplantıyı önemli hale getiren detay ise aynı heyetin yarın kurum ile görüşecek olması.

Kurumun açıklamasında “Google’ın diğer ülkelerde yaptığı gibi, kurulumuz kararında yer alan yükümlülükleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gerekmektedir.“ ifadelerini kullanmıştı.

Google’dan gelen son açıklama ise şu şekilde oldu: ““Türkiye’deki kanunlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmemiz için iş ortaklarımızı Türkiye’de yeni çıkacak Android telefon modelleri ile ilgili anlaşma yapamayacağımız konusunda bilgilendirdik. Tüketiciler mevcut cihaz modellerini satın almaya devam edebildikleri gibi hâlihazırda mevcut cihazları ve uygulamaları da normal şekilde çalışmaya devam edecektir. Google’ın diğer ürün ve servisleri durumdan etkilenmeyecektir. Rekabet Kurumu ile bu konunun olabilecek en hızlı şekilde çözümü için çalışmayı sürdürmekteyiz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.