DOLAR 32,3450
EURO 34,8212
ALTIN 2.376,85
BIST 10.256,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

4 yeni kritik Android güvenlik açığı bulundu! Akıllı telefonlarda, ara ara kritik emniyet açıkları meydana gelebiliyor. Haberlere göre, 4 yeni kritik…

03.06.2020
A+
A-

Bazı kötü amaçlı yazılımlar ve emniyet açıkları, fazla ciddi hatalara yol açabilirler. Android işletim sistemi için hazırlanmış veya yenilemiş bir kod, farkında olmadan herhangi bir açığa sebep olabiliyor. Gerçekten bu şart, tüm işletim sistemleri için geçerli. Ortaya çıkan bu açıklar ise zamanla kapatılıyor. Google’ın son yayımladığı rapora kadar, şirket minimum 34 emniyet açığını kapatmış durumda.

Bu açıkların 4 tanesine ise kritik seviyede. Google’ın Haziran emniyet bülteninde kritik olarak sıralanmış açıklardan Google kaynaklı olanlar CVE-2020-0117 ve CVE-2020-8597 numaralarına sahip. Fazla Durumlu Bilgi Paylaşımı ve Analiz Merkezinden gelen bir rapora göre, bu açıklar e-posta gönderim ve alımlarında, tarayıcıda gezerken ya da MMS mesajlarının medyalarını oynatırken ortaya çıkabiliyor.

Ortaya meydana çıkan bu Android güvenlik açığı ile birlikte saldırganlar cihaza uygulama yükleyebilir, verileri görüntüleyebilir, silebilir, değiştirebilir ve tam kullanıcı haklarına sahip yeni hesaplar oluşturabilir.

Açıklardan iki her birine Android çekirdeğini etkilemiş durumda. Diğer iki açığın ise Qualcomm kaynaklı olduğu belirtildi. Qualcomm’un sebep olduğu açıklar haricinde öteki açıkların kapatıldığı ve üreticilere güncellemelerin verildiği belirtildi. Zeki telefon üreticilerinin, kısa zamanda zorunlu güncellemeyi yayımlayacağı varsayım ediliyor.

Mobil cihazlarda meydana gelen açıklar, özel verilen fazla olması sebebiyle daha manâlı. Peki sizce, verileriniz güvenli bir şekilde saklanıyor mu?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.