DOLAR 32,3829
EURO 34,7802
ALTIN 2.396,52
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Google, Zoom’a karşı önlemini aldı

09.04.2020
A+
A-

Bir Google sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Çalışanların kurumsal ağımız dışındaki işler için onaylanmamış uygulamaları kullanmasına izin vermeme politikamız uzun süredir devam ediyor. Güvenlik ekibimiz, Zoom Desktop Client kullanan çalışanlara, güvenlik standartlarımızı karşılamadığından dolayı kurumsal bilgisayarlarda bu programın yer almayacağını bildirdi. Ancak ailesi ve arkadaşları ile iletişimde kalmak için Zoom’u kullanan çalışanlar bunu bir web tarayıcısı veya mobil cihaz aracılığıyla yapmaya devam edebilir.” açıklamasında bulundu.

Zoom, Google tarafından çalışanlarına yasaklandı

Zoom ile ilgili diğer sorunlar arasında; Facebook ile açıklanmamış veri paylaşımı ve macOS için kötü amaçlı yazılım yüklenmesi sayılabilir. Şirket şimdi tam olarak bir güvenlik tepkisi ile karşı karşıya. Zoom, Microsoft Teams, Skype’tan ve diğer geleneksel telekonferans sağlayıcılarından gelen zorlu rekabeti ortadan kaldırmak için güvenlik önlemlerini almaya başladı. Zoom, bu ayın başlarında gizlilik ve güvenliğe odaklanmak için 90 gün boyunca yeni özellikleri duraklatacağını söyledi.

Zoom uygulamasına yasaklama kararı geldi

Zoom uygulaması yasaklama kararı ile karşı karşıya kaldı. Salgın önlemleri kapsamında evden uzaktan eğitime geçilince, Zoom en çok kullanılan uygulamalardan biri olmuştu.

Elon Musk da yasaklamıştı

Aslında, Google, Zoom kullanımını yasaklayan ilk şirket değil. Tesla bu ayın başlarında güvenlik endişeleri nedeniyle SpaceX çalışanlarına Zoom kullanımını yasakladı. Şirket bunun yerine, çalışanları iletişim kurma yöntemi olarak telefon görüşmelerini ve e-posta’yı önerdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.