DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Google, Türkiye’de Yayınlanacak Reklamlar İçin Yüzde 5 Ek Ücret Alacak

01.09.2020
A+
A-

Dünyanın en popüler arama motoru olmasının yanı sıra aynı zamanda dünyanın en büyük reklam platformlarından birinin de sahibi olan Google, 1 Kasım 2020 itibarıyla Türkiye’deki reklam verenlerden yüzde 5 Yasal İşletme Maliyetleri alınacağını duyurdu.

Google Destek sayfasında paylaşılan açıklamaya göre Google Ads, Türkiye’nin de içinde olduğu belirli ülkelerde yayınlanacak reklamlar için yeni ücretler almaya başlayacak. Söz konusu yeni ücretler, reklamların yayınlanacağı ülkelere göre değişiklik gösteriyor.

Google: Türkiye’de yasal düzenlemelere uymanın getirdiği maliyet artışı nedeniyle reklamlara ek ücret gelecek

google ads

Google’ın açıklamasına göre Düzenleyici İşletme Maliyetleri ya da kısaca DST, uygulamadan etkilenecek Birleşik Krallık, Türkiye ve Avusturya’da yayınlanacak her reklamda asıl reklam maliyetlerine ek olarak tahsil edilecek.

Buna göre 1 Kasım’dan itibaren Türkiye’de Google Ads aracılığı ile yayınlanacak her reklam için faturaya yüzde 5 Yasal İşletme Maliyetleri eklenecek. Google’a göre söz konusu ek ücret, Türkiye’de yasal düzenlemelere uymanın getirdiği maliyet ve karmaşıklığın önemli ölçüde artması nedeniyle eklenmiş durumda.

Google, yüzde 5’lik ek ücreti nasıl tahsil edecek?

google ads ücret artışı

Öncelikle, yüzde 5’lik ek ücretin faturada ana reklam maliyeti dışında ek bir ücret olarak gösterileceğini belirtelim. Bunun dışında; Google Ads ödemelerinizi otomatik ödeme ya da aylık faturalandırma usulü gerçekleştiriyorsanız, söz konusu ek ücret ay sonu faturanıza yansıyacak.

Bununla birlikte; Google Ads ödemelerini manuel bakiye yükleme yöntemiyle gerçekleştiriyorsanız söz konusu ek ücret bakiyeden çekilecektir. Bu nedenle bir ilan için 100 TL’lik bir bakiye yüklediğinizde Google, 5 TL’lik ek ücret kesintisi yapacağından ilanda harcamak üzere elinizde 95 TL bakiye kalmış olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.