DOLAR 32,2852
EURO 34,6790
ALTIN 2.403,67
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Mate 20 Pro, Galaxy S10 modelinde çalım atacak

06.08.2018
A+
A-

Ekim ayında tanıtılması beklenen Huawei Mate 20 Pro için büyük bir iddia daha ortaya atıldı. Eğer bu iddialar doğrulanırsa, Galaxy S10 modelinde beklenen bir özelliği kullanan ilk model Mate 20 Pro olacak.

Huawei’nin Qualcomm tarafından geliştirilen ikinci nesil ultrasonic parmak izi okuyucularına yer vereceği ortaya çıktı. Bu sensörün, Samsung tarafından Galaxy S10 için çok yüksek adetli üretildiği belirtilse de, Huawei’nin işi daha hızlı yapacağı iddia ediliyor.

Tam ekran deneyimini gerçek anlamda sunabilecek bu özelliği, Vivo Nex modelinde görmüştük ancak bu modelde kullanılan sensör, Çin merkezli Gudix firmasına aitti ve verimlilik konusunda biraz daha geride kalan bir teknoloji. Qualcomm ise, bu teknolojiyi ikinci nesil formuna ulaştırdı. Birinci nesilde, maksimum 300 mikron kalınlık desteklenirken, ikinci nesil ultrasonic sensörler, 800 mikron kalınlığa kadar destek sunabilecek.

Kısa bir süre önce Huawei ve Qualcomm arasında gerçekleşen lisans ve teknoloji önceliği anlaşmasının da 2019 yılının Şubat ayına kadar süreceğini düşünecek olursak, Huawei’nin işi ne kadar sıkı tuttuğunu anlamak hiç de zor değil. Samsung’un Galaxy S10 modelini Şubat ayının sonunda duyuracağını da hesaba katacak olursak, sonbahar döneminde tanıtılacak olan Mate 20 Pro modelinin, bu önemli özelliği aylar öncesinden kullanıma sunması büyük bir avantaj olacak.

Huawei’nin yapacağı bu hamle, akıllı telefon dünyasında son dönemlerde rüzgarı arkasına alan şirketin ivmelenmesini daha da artıracak gibi görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.