DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Google, Stadia’nın “Oyunların Netflix’i” Tanıtımını Yıkmak İçin Yeni Bir Video Yayınladı

08.10.2020
A+
A-

Oyun sektöründe adını duymaya pek de alışık olmadığımız Google, yaklaşık bir yıl önce bulut tabanlı oyun servisi Stadia’yı duyurmuş ve tüm oyunseverlere ‘sistem gereksinimlerini düşünmeksizin’ kaliteli oyun deneyimi sunmayı vadetmişti.

Google, Stadia ile ilgili pek çok açıklamada bulunsa da Stadia’nın tam olarak ne olduğu, herkesçe bir türlü anlaşılamadı. Özellikle tanıtıldığı ilk dönemlerde pek çok kişi Google Stadia’yı “Oyunların Netflix’i” olarak tanımladı ancak bu tanım Stadia’nın yanlış anlaşılmasına neden oldu.

stadia

Stadia’nın ne olduğunun bir türlü doğru anlaşılamadığının farkında olan Google, neredeyse bir yaşındaki servisi için dün ‘Get To Know Stadia’ (Stadia’yı Tanıyın) başlıklı bir video yayınladı ve Stadia’nın nasıl bir servis olduğunu detaylıca açıkladı.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki Stadia, kesinlikle oyunların Netflix’i değil. Stadia’da Google, oyunseverlere güçlü bir PC ya da konsola ihtiyaç duymaksızın tablet, akıllı telefon, bilgisayar ya da TV üzerinden oyun oynama imkanı sunuyor. Yani Stadia’yı bir oyun kütüphanesi olarak değil, evinizde bulunmayan bir ‘donanım’ olarak görmeniz gerekiyor.

tablette oyun

Peki Stadia’da nasıl oyun oynarsınız? Dilerseniz Stadia Pro’ya abone olarak Stadia’nın sizlere sunmuş olduğu oyunları ek bir ücret ödemeden oynayabilirsiniz. Dilerseniz de tıpkı Steam ya PlayStation Store’dan oyun alır gibi Stadia Store’dan oyun alabilir ve bu oyun ya da oyunları ‘Stadia’ya abonelik ücreti ödemeksizin’ oynayabilirsiniz. Ayrıca Stadia Pro abonesi olsanız dahi ücretsiz oyun kütüphanesinde bulunmayan oyunları Stadia Store’dan satın alabilirsiniz.

Kısacası Stadia, oyunseverlere ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki ayrı hizmet imkanı sağlıyor. Ücretli hizmette sizlere bir oyun kütüphanesi sunuluyor olsa da bu oyunlar kesinlikle ‘en popüler oyunlar’ olmuyor. Ücretsiz hizmette ise tıpkı Steam gibi yalnızca satın aldığınız oyunları oynuyorsunuz ancak oynamak için bir donanıma ihtiyaç duymuyorsunuz. Elbette ki ücretli hizmet ile ücretsiz hizmet arasında bir ‘kalite’ farkı bulunuyor.

Google’ın Stadia’yı Tanıtın başlıklı videosu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.