DOLAR 32,4567
EURO 34,7928
ALTIN 2.440,77
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Google Stadia çıkış tarihi açıklandı

15.10.2019
A+
A-

Google Stadia çıkış tarihi, etkinlikte yapılan açıklamaya göre 19 Kasım olarak belirlenmiş durumda. Böylece daha önce kasım ayında geleceği söylenen Stadia’nın hangi gün oyuncuların evine misafir olmaya başlayacağı açıklanmış oldu.

Daha önce Stadia’nın aylık abonelik ücretinin 9,99 dolar olduğu açıklanmıştı. Ayrıca Stadia Founder’s Edition aboneliği almak isteyenlerin ise 129,99 dolar ödemesi gerekiyor.

Yeni nesil oyun deneyiminin özelliklerine baktığımızda ise 4K 60 FPS oyun oynamaya imkan sağlayan Stadia için gereken altyapı Google Data Center tarafından sağlanıyor. Bu sayede işlemci ya da grafik birime duyulan ihtiyaç ortadan kaldırılıyor. Bir kontrolcüye sahip olan Stadia’nın bu kontrolcüsü Wi-Fi bağlantısı aracılığıyla doğrudan Stadia platformuna bağlanıyor.

Bu platform üzerinden oyun oynayabilmek için belirli bir internet hızına sahip olmak gerekiyor. 1080p 60FPS oyun oynayabilmek için gereken hız 25 mbps. 4K çözünürlükte 60 FPS oyun oynamak için ise 30 mbps hıza sahip bir internet olması şart.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.