DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Xiaomi’nin sızdırılan telefonu şaşırttı: 18 GB RAM! Xiaomi Otix Phone Pro özellikleri için sızdırılan bilgiler ortalığı karıştırdı. Hemen Şimdi özellikleri doğrulanmayan…

03.05.2020
A+
A-

Mi Note 10 Lite modeli ile akıllı telefon piyasasında yeni bir sayfa açan Çinli şirket, kullanıcılarının verilerini başkalarına verdiği iddialarını reddediyor. Son günlerde farklı alanlara yönlendirilmiş söylentiler ile meşgul olan Xiaomi’nin yeni modeli piyasayı sarsabilir.

Otix Phone Pro hakkında yaydığı iddialar ile gündeme gelen “Rhymie”, yeni model hakkında o kadar pozitif bilgi vermedi. Rusya’nın Moskova şehrinde bulunan bir Xiaomi ofisinde çalıştığını söyleyen bu kullanıcı, iddialarının peşinde duruyor.

“Rhymie”, Otix Phone Pro modelinin kusur ayıklama aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca, bu modelde daha önce hiç görünmeyen olan bir kullanıcı arayüzünün kullanıldığını da açıklama etti.

Bu arayüzde Android tabanlı MIUI işletim sisteminden daha fazla özelleştirme seçeneğinin bulunduğunu belirten kullanıcı, yeni modelin gücünü Snapdragon 865 işlemciden alacağını söyledi. Peki Snapdragon 865’in yapısı nasıl?

Üçlü çekirdek kümesine konut sahipliği yapan Snapdragon 865’te toplam 8 adet çekirdek bulunuyor. Kendisinin en seri Kryo 585 çekirdeği 2.84 GHz hızında çalıştırılıyor. Gücünü Cortex A77’den bölge bu çekirdeğe diğer Kryo 585 çekirdekleri muavin oluyor (3 adet).

Bu çekirdekler 2.4 GHz hızında çalışıyor. bunun dışında düşük kuvvet tüketimine odaklanan Kryo 585 çekirdekleri ise (4 adet) ARM Cortex A55 yapısını kullanıyor ve 1.8 GHz hızında çalışıyor.

İddia sahibi, yeni modelde 18 GB RAM kullanılacağını öne sürdü. Fakat, Snapdragon 865’in 16 GB RAM desteği sunduğu biliniyor. Bu da iddiaları çelişkili ışık halkası getiriyor. Demin bu konu için bir izah etme yapmayan Xiaomi, şimdilik sessiz kalacak gibi duruyor.

Xiaomi Otix Phone Pro’nun gösterme konusunda 1440p çözünürlük sunacağını belirten kullanıcı, ekran yapısının AMOLED olacağını ve bu yapının DC Dimming özelliği ile destekleneceğini aktardı. Peki başka bilgiler var mı?

“Ryhmie”, ekranın parlaklık seviyesi kısıldığı zaman ortaya çıkan dalgalanmaları ve titremeleri ortadan kaldıran DC Dimming iddiası ile beraber sözlerine son noktayı koydu. Zira kendisi şu an için bu model adına daha fazla veri veremeyeceğini bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.