DOLAR 32,2553
EURO 34,6209
ALTIN 2.413,13
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Google Play’deki Hileli Kripto Para Uygulamaları

Google Play Store’da bulunan hileli kripto para uygulamaları hakkında bilgi alın! Bu uygulamaların güvenilirliği ve riskleri hakkında detaylı incelemeleri bulabilirsiniz.

04.04.2024
A+
A-

Google Play’deki Hileli Uygulamalar

İki uygulama geliştiricisi, online mağaza Google Play‘e 87 hileli uygulama yerleştirdi. Bu uygulamalar, kullanıcıları kripto para yatırımlarından para çekmek için yüksek ücretler ödemeye zorladı. Google, geliştiricilerin RICO Yasasını ihlal ettiklerini ve banka dolandırıcılığı yaptıklarını iddia ediyor. Ayrıca, Google’ın platformlarındaki çeşitli politikaları ihlal ettiklerini kaydediyor.

Google, Kripto Para Geliştiricilerine Dava Açtı

Arama motoru devi Google, Google Play mağazasına bir dizi hileli kripto para tabanlı uygulama yerleştirdikleri gerekçesiyle iki geliştiriciye dava açtı. Yunfeng Sun ve Hongnam Cheung adlı iki sanığın, son dört yıl içinde Google Play’e 87 hileli uygulama yerleştirdiği iddia ediliyor. Google, New York Güney Bölgesi’nde Perşembe günü bu konuda bir dava açtı. Buna göre, bu planlar en az 100.000 kişiyi etkiledi. İddialara göre, bunlardan 8.700’ü Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyor.

Dolandırıcıların Yöntemi: Domuz Kasaplığı

Dolandırıcıların Yöntemi: Domuz Kasaplığı

Mağdurlar, fonları çekmeye çalıştıklarında işin rengi değişti. Çünkü, sözde ana yatırımların ve kazançların maliyetini karşılamak için ücret ödemek zorunda kaldılar. Bazı durumlarda uygulama, kullanıcı fonlarını çekmek için %10 ila %30 arasında ek ücret talep etti. Hatta, bu fonları bazen hiç ödemiyorlardı. Google, şikayetinde şu ifadelere yer verdi: “Davalılar ve temsilcileri, Google Play‘de kullanıma sunulan sahte uygulamaları meşru görünecek şekilde tasarladılar.”

Kurbanları Etkilemek İçin Kullanılan Dolandırıcılık Tekniği

Geliştiriciler, yanlış numara mesajlarıyla konuşmayı başlatıyor ve bir ilişki kuruyordu. Ardından, kurbanlara kripto para borsası olduğunu iddia eden “TionRT” adlı bir uygulamayı indirmelerini öneriyordular. Dolandırıcılar, kar gördüklerinde paralarını çekmelerini öneriyordular. Ancak paralarını almak için ücret ödemek zorunda kaldılar.

Google’ın İddiaları

Google, bu tür kripto para uygulamalarını tespit ettiğinde kaldırıyordu. Ancak, geliştiriciler Google Play mağazasına yeni uygulamalar yerleştirmek için kimliklerini ve ağ altyapılarını gizliyorlardı. Geliştiriciler ayrıca, kurbanı hileli bir finansal girişime yatırım yapmaya etkilemek için görünüşte arkadaşça veya romantik bağlar yoluyla kurbanın güvenini kazanmayı içeren “domuz kasaplığı” dolandırıcılık tekniğini de kullandılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.