DOLAR 32,3792
EURO 34,6801
ALTIN 2.400,83
BIST 10.043,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Google Pixel Slate tanıtıldı! İşte özellikleri

09.10.2018
A+
A-

Ne yazık ki Android tabletler geçmişteki popülerliğini kaybetmiş durumda. Bugün tanıtılan yeni Pixel 3 modellerini ile birlikte teknoloji devi, ayrıca 16 GB RAM’lı i7 işlemcili Pixel Slate model tabletini de gün yüzüne çıkartıldı.

Doğrudan Microsoft Surface ailesine rakip olarak piyasaya sunulacak olan yeni tablet, sergilemiş olduğu performans ile de ön plana çıkıyor.

Son zamanlarda eğitim sektöründe oldukça popüler hale gelen Chrome OS dizüstü bilgisayarlarının fiyatlarına ve boyutlarına alternatif  model arayışında olan Google, bu açığı Pixel Slate tableti ile kapatacak.

Sınıfındaki iPad, Microsoft Surface gibi modellerin karşısına Chorme OS işletim sistemi ile çıkacak olan Google, tablet pazarında yeni bir akım başlatacak.

Google Pixel Slate‘in teknik özelliklerine göz atacak olursak, bizleri 16 GB’lık bellekle beraber bir o kadar güçlü ve hızlı yeni nesil Intel Core i7 işlemcisi karşılıyor.

Google Pixel Slate, Core i7 ile tüm dengeleri bozacak!

Amber Lake mikromimarisinin bir eseri olan Intel Core i7 8500Y, işlem hızıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. 14 nm fabrikasyon süreci ile  üretilen işlemci 5 GHz‘lik bir TDP (Termal tasarım gücü) ile 1.5 GHz’de çalıştığını görmekteyiz. Ayrıca bu işlemci Turbo Boost frekansında hız 4.2 GHz’ye çıkacağını da belirtelim.

Başka bir deyişle, yeni nesil Pixel Stale, ham güç ve enerji verimliliğine odaklanmış 2’si 1 arada bir cihaz olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Teknik özelliklerinin haricinde tasarımıyla da tüm gözleri üzerinde toplayacak olan yeni nesil tablet, çıkartılabilir bir klavye desteğiyle de tüm dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor.

Tüm bunların haricinde yeni nesil tabletin 8 GB RAM’lı bir Amber Lake tabanlı Intel Core i5 işlemcili versiyonun da piyasaya sunulacağı bugün tanıtılan etkinlikle açıklanmış durumda.

Pixelbook modellerinin devamı niteliğinde sayılabilecek olan Google’un yeni 2’si 1 arada modeli Android uygulamalarını yükleyebilen standart Chrome OS işletim sistemiyle piyasaya sunulacak. Son olarak ise bu tabletin Windows 10 ve Android 9.0 Pie işletim sistemleriyle de  çalıştıracağını belirtelim.

Stereo hoparlör ve parmak izi sönsörü

Google Pixel Slate’de ön ve arka kameralar yer alacak. Bunların haricinde dahili parmak izi sensörünü de kullanıcılarına sunacak olan Google, bu kısımda tabletin ön yüzünde bir stereo hoparlörlere yer verilecek. Ayrıca bugün tanıtılan tabletin USB Type-C bağlantı noktalarına sahip olduğunu da görmekteyiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.