DOLAR 32,5158
EURO 34,6136
ALTIN 2.489,76
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Google, Pixel 6’da Kendi İşlemcisini Kullanmaya Hazırlanıyor

03.04.2021
A+
A-

Google, Pixel akıllı telefonlarıyla uzun zamandır akıllı telefon piyasasının güçlü üyelerinden biri. Her ne kadar ülkemizde satışa sunulmuyor olsa da Google’ın beğeni toplayan pek çok akıllı telefonu var ve şirket bu pazarda kendine iyi bir yer edinmiş durumda.

Google’ın karşımıza çıkarmaya hazırlandığı en yeni telefonu ise Pixel 6 olacak. Önümüzdeki sonbaharda gelecek olan akıllı telefon hakkında son birkaç haftadır çeşitli haberler gelmeye başladı. Bu haberlerden en çok dikkat çekeni ise Google’ın yeni Pixel telefonunda kendi işlemcisini kullanmaya hazırlandığı bilgisi oldu.

Samsung ile işbirliği:

Google Pixel 6

Google’ın 2021 yılı içerisinde kendi işlemcilerini üreterek hem Pixel’lerde hem de Chromebook’larda kendi işlemcileriyle yola devam edeceğine dair iddialar bir süredir zaten mevcuttu. Google ve Alphabet’in CEO’su Sundar Pichai, 2021 yılında Google’ın donanımlara daha fazla yatırım yapacağını söylemiş ve bunun şirketin yol haritasının önemli bir parçası olduğunu ifade etmişti. 

Ortaya çıkan yeni haberlere göre ise Google donanıma yatırım adımında ilk olarak kendi işlemcisi üzerinde çalışmaya başladı ve bu noktada kendi telefonları için Exynos serisi işlemcileri üreten Samsung ile işbirliği içerisinde. 9to5Google tarafından paylaşılan bilgilere göre Google’ın yeni işlemcisi şu an ‘Whitechapel‘ kod adı ile geliştiriliyor ve Pixel 6’da karşımıza çıkacağı düşünülüyor.

Pixel 6 hakkında şimdiye kadar neler öğrendik?

Google Pixel 6

Telefonun karşımıza çıkmasına henüz aylar var bu sebeple yeni Pixel 6 hakkında çok fazla bilgi sahibi değiliz. Telefonun ekran altı kamera ve ekran altı parmak izi okuyucu ile gelmesi bekleniyor. 6 inç’lik Full HD+ (1080×2340 piksel) OLED ekran ile karşımıza çıkması beklenen Pixel 6’nın 4.080mAh bataryaya sahip olacağı düşünülüyor.

Ancak tabii ki bu bilgilerin tamamı ortaya çıkan haberlere ait ve Google’dan yeni telefonu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Bu sebeple Pixel 6’nın sunacağı tüm özellikleri görmek için biraz daha beklememiz gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.