DOLAR 32,1739
EURO 34,9753
ALTIN 2.507,26
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Dünya hala 2G ve 3G kullanıyorken, 5G’ye hazır mıyız? 5G’ye hazır mıyız? Çalışmalara kadar insanların birçoğu 5G’ye hazır değil. Gelin 5G’ye niçin hazırlanmış olmadığımızı…

24.06.2020
A+
A-

Uzun bir süredir daha seri, daha stabil ve daha iyi internet bağlantısı için çalışmalar yapılıyor. Birçok yeniliği içinde barındıracak olan 5G teknolojisi de bu noktada bilhassa Huawei gibi şirketler ilk önce edinmek üzere ter döktüğü bir bölge olarak karşımıza çıkıyor.

Karşımıza çıkıyor fakat yakın süre önce insanların Corona virüsü tetiklediği gerekçesiyle 5G baz istasyonlarını yağmaladığını görmüş, haberlerini okumuştuk. İnsanlar 5G’ye hazırlanmış yok. Bunu ise yakın zaman önce yapılan araştırmalar rakamlar ile açıklıyor.

Şöyle fakat şu an için dünya geneline bakıldığında mobil internet kullanan insanların yüzde 46’sı hala 2G ve 3G bağlantılarını kullanıyor.

Akıllara birkaç soru geliyor; 5G’ye nasıl geçeceğiz, herkes nasıl kullanacak? Ve bunun gibi birçok soru karşımıza çıkıyor. Türkiye’de 4.5G teknolojisi kullanılıyor olsa da reşitlik hızların yeterince iyi olmadığı noktasında yakınıyor.

Yakın vakit önce Strategy Analytics’te yayımlanan makaleye kadar, millet 2G ve 3G teknolojilerini daha fazla kullanıyor. Strategy Analytics’in düşük maliyetli 4G zeki telefonlar hakkındaki bu raporu, pazar dinamiklerini ve fırsatları tartışıyor.

Bahsedilen rakam ise oldukça yüksek zira küresel mobil cihaz kullanıcılarının daha düşük temas hızlarını kullanıyor olması ilerleyen dönemde sorunlara neden olabilir.

5G teknolojisi ne kadar geliştirilirse geliştirilsin, 2G teknolojisine sahip olan bazı istisnai ülkeler açık havada, söz konusu teknolojiye ulaşımın zorlama olduğu görülüyor. Bir avuç insan için geliştirilmiş gibi duran 5G teknolojisinin bu şartlar aşağı, yaygın kullanıma geçilmesi fiilen şiddet görünüyor.

başkaca rapordaki 4G gelişmesi ise umut verici duruyor. Birçok operatör 5G’ye hazırlık için 4G bağlantılarını geliştiriyor. Gerekli olarak 4G‘ye geçen ülkeler de bulunuyor.

Asya-Pasifik bölgesinde ve Kuzey Amerika’daki çeşitli ülkeler dünya çapında 2G ve 3G ağ kaldırma işlemlerinin ön saflarında yer alıyor ve diğer ülkeler derhal kullanıcıların 4G’ye geçişini teşvik etmek için çalışmalarını hızlandırıyor. Şu lahza için 5G kullanımları hakkında bir rapor yayımlanmış durumda yok ama tahminler çok yüksek olmadığı yönünde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.