DOLAR 32,5193
EURO 34,8902
ALTIN 2.441,68
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Google, oyuncu telefonları için standart oluşturacak

09.10.2019
A+
A-

Belgeye göre bir oyuncu telefonunun CPU çekirdeklerinin beklenmedik bir sorunla karşılaşmaması veya olumsuz sistem davranışlarıyla karşı karşıya kalmadan uyum içinde çalışması şart. Cihazlar, Vulkan Graphics API‘nin 1.1 sürümünü desteklemeli. Ayrıca, uygulamalar için en az 2.3 GB RAM ayrılmalı.

Google’ın mobil oyun cihazları için bazı standartlar belirlemek istediği şimdiden anlaşılabiliyor. Mobil oyunlar, video oyun pazarındaki en büyük oyuncu kitlesine sahip oyunlar oldu ve 2018’de endüstrinin küresel gelirinin neredeyse yarısını kazandı.

Call of Duty: Mobile, Fortnite ve PUBG Mobile gibi oyunlar, mobil oyun platformunun gelişim gösterdiğine dair örnekler olarak verilebilir. Bu zamana kadar ASUS, Black Shark, Razer ve Nubia‘nın amiral gemisi oyun telefonlarını gördük. Bu da oyun telefonlarının gün geçtikçe geliştiğini göstermekte.

XDA’nın da bahsettiği gibi, Google, Oyun Telefonu Sertifikası programını henüz açıklamadı. Bu yüzden henüz piyasada bu sertifikayı talep eden herhangi bir cihaz yok. Ancak Google’ın yakın gelecekte program hakkında duyuru yapma ihtimali yüksek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.