DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Google Lens’cilt sözelcileri sevindirecek yardımsever özellik

29.04.2020
A+
A-

Uygulamanın en sevilen özelliği olan tercüme özelliği alınan güncellemeler ile adamakıllı fonksiyonel ışık halkası gelmişti. Bildiğiniz gibi eğer tanıdık olmayan dil ile yazılı bir metin varsa Google Lens uygulamasını açıp kamerayı üstüne tuttuğunuzda o yazıyı istediğiniz dile çevirebiliyor. Epeyce yardımcı olan bu özelliğe şimdi de matematik problemlerini çözmek katılabilir.

Matematik problemlerini çözmek konusunda sorun yaşayanlar için geleceği varsayım edilen bu yararlı nitelik en fazla da sözelcilerin işine yarayacak. Sözelci olunsa bile matematik çözmek zorunda olan öğrenciler Google’ın Lens uygulamasıyla çözemedikleri sorunun üzerine geldiklerinde kısa süree içinde çözüm ile karşılaşabilir.

APK Insight, uygulamalarda bulunan bir takım kodların hangi özelliklere işaret ettiğini çözmesiyle biliniyor. Google Lens uygulaması içinde de benzer bir kod ile karşılaşan takım, uygulamanın geliştiriciler için sunulan beta 11.7’sinde “lens_math_equation”  adlı bir koda erişti. Kod aşağıdaki şekilde:

STEPS TO SOLVE

SOLUTION

Şu an için bu özellik sorun çıkartıyor olsa da yine de geliştirildiğinde bu nitelik birçok kişinin derdine tedavi olabilir. Çünkü zaten Google Socratic adlı uygulamasında zaten öğrencilerin matematik problemlerine çare buluyor.

Google Lens uygulaması içine entegre etmek sanıyoruz Google için o kadar de zorlama olmayacak. Nitelik geliştirici sürümde ortaya çıktığı için son kullanıcıyla buluşup buluşmayacağı noktasında bir kesinlik bulunmuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.