DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Google ile görsel aramak artık çok daha zor!

16.02.2018
A+
A-

Zira Google, görsel arama özelliğinin telif hakkıyla korunan yüksek çözünürlüklü fotoğrafları insanlara ücretsiz olarak sunduğu gerekçesiyle uzun bir süredir fotoğrafçıların ve yayıncı şirketlerin açtığı davalar ile karşı karşıya kalıyor.

Bu kapsamda resmi görüntüle düğmesinin kaldırılmasına, ABD merkezli bir stok fotoğrafçılık ajansı olan Getty Images ile Google arasında 2016 yılında başlayan hukuki savaşın anlaşmayla sonuçlanması neden oldu.

Böylece resimi görüntülemek yerine, insanların görüntünün bulunduğu web sitesine yönlendirilmesini sağlanıyor. Bu sayede telif hakkı ihlali riski ciddi oranda düşerken, görselin yer aldığı siteye ciddi bir trafik kaynağı sağlanacak.

Today we’re launching some changes on Google Images to help connect users and useful websites. This will include removing the View Image button. The Visit button remains, so users can see images in the context of the webpages they’re on. pic.twitter.com/n76KUj4ioD

— Google SearchLiaison (@searchliaison) 15 Şubat 2018

Yayıncıları sevindiren bu değişikliğin, kullanıcılar için oldukça can sıkıcı olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz. Butonun kaldırılmasının kullanıcıların işini zorlaştırmaktan başka bir çözüm sağlayacağını düşünmüyoruz.

Zira, kullanıcıların Google aramalarında buldukları görselin tam haline ulaşması için sağ tıklama yapararak, ” resmi yeni sekmede aç ” veya ” resmi görüntüle ”  butonlarına tıklamaları yeterli.

:: Google’ın yapmış olduğu bu değişiklik hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.