DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Google+ için şok karar!

09.10.2018
A+
A-

2018 Mart ayında ortaya çıkan güvenlik açığı sonrası diğer Google servisleri için güvenlik ve gizlilik unsurlarının ise arttırılacağı açıklandı. API konusunda yapılması planlanan değişikliklerle çağrı ve sms kayıtlarına uygulama geliştiricilerinin erişimi sınırlandırılacak. Strobe Projesi olarak adlandırılan bu uygulama yakında hayata geçirilecek.

Gmail konusunda ise kişisel verilerin korunması amacıyla 3. parti yazılımların ve servislerin e-posta erişimleri sınırlandırılacak. E-posta istemcileri,  yedekleme ve verimlilik hizmetleri ise bu sınırlandırmaların dışında tutulacak.

Kullanıcı verilerine ulaşabilen yazılımların Google’ın koyduğu yeni kuralları kabul edip kişisel verilerin korunması konusunda “hassas” davranmaları beklenecek.

The Wall Street Journal‘ın bu yılki haberine göre üçüncü parti uygulama geliştiricileri Gmail sahiplerinin postalarını okuyabiliyor. Haberin yayımlanmasının ardından Google Cloud servisinin güvenlik ve gizlilik bölümü başkanı Suzanne Frey, Gmail kullanıcılarının hesaplarını gözden geçirerek hesaplarına erişim izni verdikleri üçüncü parti yazılımları kontrol etmelerini ve gerekli görüyorlarsa bu erişim iznini kaldırabileceklerini duyurdu.

Geçen yıl ise Google, yaptığı açıklamayla kullanıcıya özel reklamlar konusunda artık kullanıcıların e-postalarının analiz edilip kullanılmayacağını açıkladı. Yine de arama motoru kullanımları, Youtube ve Chrome etkileşimleri sonucu kullanıcılardan elde edilen verilerin Google tarafından reklam kişiselleştirmelerinde kullanılmaya devam edildiği gözden kaçırılmamalı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.