DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Google gerçek dünyayı oyunlara getiriyor!

15.03.2018
A+
A-

Sonraki Pokemon Go oyununa büyük katkı sağlayacağını söyleyebileceğimiz platform sayesinde, oyun geliştiriciler çok daha kolayca gerçek dünya oyunları hazırlayabilecekler. Oyunlar için Haritalar platformu üç ana bölümden oluşuyor. İlki giriş yapan geliştiricilerin gerçek zamanlı Haritalar verilerine erişebilecek olması. Buna bağlı olarak Google, Unity için de yeni bir yazılım geliştirme kiti sunuyor. Bu kit, haritalama verilerinin oyuna aktarılması kolaylaştırılıyor. Son olarak yeni API ile geliştiricilerin gerçek dünya konumlarında oyun deneyimleri oluşturmasına olanak sağlanıyor.

Geliştiricilerin gerçek dünya haritalarını ve bu haritalardaki konum veya binaları bilim kurgu ve hayal alemlerine dönüştürmesi ile markaların oyunlaştırma çalışmaları da hız kazanabilir. Yani eşsiz oyun ortamları oyuncuları bekliyor. Ayrıca API, oyun ve artırılmış gerçeklik için önem ve popülerliğe göre en iyi yerleri de tespit edebiliyor.

Google bu yeni servisini kullanacak üç oyun geliştiriciyle anlamış durumda. The Walking Dead Our World, Jurassic World Alive ve Ghostbusters World servisi kullanacak ilk oyunlardan olacak. Bu oyunların da çıkışıyla birlikte sokaklarda zombi, dinozor veya hayalet kovalayan insanlar görürseniz şaşırmayın. Şimdiden bizden söylemesi. Ayrıca, bu oyunlar sebebiyle Pokemon Go’da da olduğu gibi oyuncuların düşebileceği durumlar sık sık gündeme gelecek diye tahmin etmek güç değil.

:: Google’ın oyun geliştiriciler için sunduğu haritalama platformu konusunda ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.