DOLAR 32,3616
EURO 34,7772
ALTIN 2.401,08
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Instagram için yeni bir özellik yolda

09.03.2020
A+
A-

Son dönemde, sosyal medya uygulamaları birbirinden bir çok özelliği kopyalıyor. Bunun bir önceki örneği, Twitter’ın da hikayeler özelliğini uygulamasına ekleyecek olması diyebiliriz. Instagram da reaksiyon özelliği için TikTok’tan esinleniyor. TikTok’ta uzun bir süredir yer alan reaksiyon özelliği kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanıyordu.

Instagram is working on IGTV Video Reactions,

allowing people to respond to your IGTV videos with their own pic.twitter.com/dBAiiPFDXk

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) March 3, 2020

Instagram da bu özelliğin başarılı olacağını düşünüp harekete geçti. Son zamanlarda IGTV için yeni geliştirmeler yapan ve bu konuya ağırlık veren platform, IGTV için yeni geliştirmeler yapmaya devam edecek.

Popüler platformun, IGTV içerik üreticilerine ücret ödemeyi planladığı da ortaya çıkmıştı. Instagram, ücret ödemesini de YouTube gibi reklam gelirleri üzerinden yapmayı hedefliyordu. IGTV videolarının içerisine reklam alarak bunun için gelir sağlamayı düşünüyordu Bu özelliğin ne zaman aktif olacağı ise hala bilinmiyor.

Reaksiyon özelliği için dikkat çekici bir iddia daha bulunuyor. Ortaya atılan bilgilere göre, kullanıcılar, IGTV içerik üreticilerinin izin verdiği videolara reaksiyon verebilecek. Yani herkes, istediği her içeriğe tepki veremeyecek. Bu konuda içerik üreticilerine biraz daha imtiyaz tanınıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.