DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Google Gboard yapay zeka ile GIF önerecek!

13.11.2018
A+
A-

Mobil cihazlarda mesaj yazmayı kolaylaştıran bir nevi akıllı klavye diyeceğimiz T9 klavyeler günümüzde artık yapay zekaya kavuşuyor. Google’ın geliştirdiği Gboard klavye gelecek yeni güncelleme ile birlikte size önerilerde bulunabilecek.

Yapay zeka desteğini arkasına alacak olan mobil klavye uygulaması, konuşmanızın gidişatına göre size GIF veya çıkartma önerebilecek. Böylece kendinizi karşı tarafa anlatmanızda kolaylaşacak.

Ancak bunun için gerekli olan sohbet geçmiş izni bazı kullanıcıların canını sıkabilir. Bu konuda yapılan açıklamada ise söz konusu verilerin sadece telefonda depolanacağı söyleniyor.

Son derece kolay bir kullanımı kendisine hedef alan Gboard klavye, yapay zeka önerilerini ise GIF butonuna dokunduğunuzda direk karşınıza çıkartıyor. Günümüzde gittikçe popülerlik kazanan başarılı uygulama, yapay zeka desteği ile kullanıcı kitlesini arttırmayı hedefliyor.

Peki siz hangi mobil klavye uygulamasını kullanıyorsunuz? Sizce mobil klavyede yapay zeka gerekli mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.