DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Google Earth’e kardeş: Half Earth Geliyor!

13.08.2018
A+
A-

Google Half Earth adını Edward O. Wilson adındaki ünlü biyoloğun kitabından alıyor. Biyoçeşitlilik koruması için dünyanın yarısını güvence altına almak isteyen Wilson, Google Half Earth yapı taşlarından bir tanesi.

Map Of Life adındaki proje çeşitli üniversiteler bünyesinden güç alacak. Sonuçta ise tam bir canlı cambazı olacak. Doğanın ve canlıların korunması için hedeflerde barındıracak olan araç, tamamen bilimsel temellere dayanıyor.

Google Cloud Platform üzerinde yer alan sistem, 1 Km gibi ciddi bir çözünürlük verisine sahip. BigQuery gibi güçlü bir Google aracı ile çalışıyor olması, projenin kapsamını bir kez daha ortaya koyuyor.

Half Earth tamamlanmamış olsa bile tutuculuk sunuyor. Düşük veri tüketimi ve biyolojik canlılık analizi bu sistemin hedeflerinden. Buraya tıklayarak Half Earth proje resmi web sitesine gidebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.