DOLAR 32,2660
EURO 34,7909
ALTIN 2.406,29
BIST 10.291,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Google Chrome’un en büyük sorunu nihayet çözülüyor! Arama motoru devi Google, “Google Chrome çok RAM kullanıyor!” türevi şikayetler için harekete geçti. …

22.06.2020
A+
A-

Alınan bilgilere göre Google’da çalışan bir mühendis, aşırı RAM tüketimi konusunda kalıcı bir çözüm buldu. Windows 10 kullanıcıları için hazırlanacak olan bu çözüm projesi, Microsoft Edge tarayıcısı doğru hayata geçirilecek.

Bu mühendis Edge yazılımında kullanılan bir yazılım tekniğini Chrome taraycısına aktaracak. Böylece Chrome’un bilgisayarı gereğinden artı yormasının önüne geçilecek ve kullanıcı deneyiminin kalitesi yükseltilecek.

Google’ın popüler internet tarayıcısı, ABD’li yazılım şirketinin “segment kümesi” isimli bir özelliğini kullanacak. Bu özelliğin Chrome’un RAM kullanımını yüzde 27 oranında azaltacağı belirtildi.

Mühendisler, bu çözümün bilhassa fazla çekirdekli ve çekirdekleri kaliteli olan bilgisayar sistemlerinde işe yarayacağını düşünüyor. Google, bu proje için Windows 10 namına hazırlanan geliştirici kitini kullanacak.

Google Chrome çok RAM yiyor

Bu çözüm ne eyvah oysa Windows 10 tabanlı bilgisayar kullanmayan kullanıcıları kapsamıyor. Bu bağlamda her kullanıcı bu çözümden yararlanamayacak. Laf konusu olan projenin ne zaman hayata geçirileceği az önce belirlenmiş yok.

Siz de “Google Chrome fazla RAM yiyor!” diyenlerden biriyseniz ve Windows 10 kullanıyorsanız yakın bir zamanda sizi mutlu edecek olan bu haberi alabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde daha fazla detay ile karşılaşabiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.