DOLAR 32,2747
EURO 34,7012
ALTIN 2.411,78
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Google Android cihazlarda şarj için yeni adım attı

08.10.2019
A+
A-

Birçok telefon üreticisinin kendine ait hızlı şarj çözümü mevcut. Özellikle Qualcomm firmasının Quick Charge 3 standartı firmalar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Ancak bazı firmalar USB Type-C girişli telefon ürettiği halde hızlı şarj özelliği koymuyor. Bu da kullanıcıların şarj konusunda mağdur olmasına sebep olabiliyor. Google, Android 10 işletim sistemi ile birlikte üreticilerin USB-PD standardını kullanması için çalışmalarda bulunacağını duyurdu.

2019 yılında Type-C kullanımı diğer yıllara göre artış gösterdi. Ancak ne yazık ki birçok konuda firmalar farklı çözümler ile kullanıcıların karşısına çıkmayı tercih etti. Firmalar tarafından ortak bir standart oluşturulamaması kullanıcıların mağdur olmasına sebep oluyor. Farklı marka cihazlar için ayrı şarj aleti ve kablo taşımak zorunda kalan bazı kullanıcılar cihaz tercihlerinde değişikliğe gidebiliyor.

Kullanıcıların bu konuda hoşnut olmadığının altını çizen Google, kendi geliştirdikleri USB-PD standardının kullanılmasının hem kullanıcılar hem de üreticiler için yararlı olacağını düşünüyor. Akıllı telefon kullanıcıların birçoğu hızlı şarj desteğini alışveriş tercihlerinde ilk sıraya ekliyor.

Günümüzdeki amiral gemisi telefonların işlem hızı ve oyun performansları konusunda son kullanıcıyı memnun edecek hale geldiği için şarj konusu tercih sebebi olmaya başladı. USB-PD 3.0 versiyonu ile birlikte 45W güç aktarımı sağlayabiliyor. Bu değer amiral gemisi telefonların çok kısa sürede %100 şarj olmasını sağlayabilecek.

Google, kullanılmasını istediği standart sayesinde akıllı telefonlarda aşırı akım çekme, şarj cihazındaki herhangi bir arıza gibi olumsuz durumlarda da cihazı koruyabildiklerini belirtti. Bu özellik günümüz telefonlarının neredeyse hepsinde mevcut ancak markalar farklı çözümler geliştirdiği için bu özelliğin stabil olarak çalışıp çalışmadığı ne yazık ki bilinmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.