DOLAR 32,4447
EURO 34,7522
ALTIN 2.435,69
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Google, Android 11’le Birlikte Üçüncü Parti Kamera Uygulamalarını Kısıtlayacak

31.08.2020
A+
A-

Yakın zamanda bizimle buluşacak olan Android işletim sisteminin yeni sürümü Android 11, beraberinde yalnızca kullanıcı deneyimi geliştirmeleri değil; güvenlik geliştirmelerini de getirecek. Google’ın yeni Android sürümüyle birlikte güvenlik konusunda yapacağı değişikliklerden biriyse üçüncü parti uygulamalar hakkında olacak.

Bugüne kadar pek çok uygulamanın kullanıcıların verilerini ele geçirmek üzere kullanıldığını duymuşsunuzdur. Bu uygulamaların bulunduğu en yaygın kategoriyse kamera uygulamalarıydı. İşte Google, kamera uygulamalarının veri hırsızlığı için kullanılmaması için yeni bir düzenleme yapıyor.

Android 11, üçüncü parti kamera uygulamalarını kısıtlayacak:

android 11

Android 11 ile hayata geçecek düzenlemeyle birlikte Android kullanıcıları, artık üçüncü parti uygulamalar kullanırken kameralar arasında seçim yapamayacaklar. Bunun yerine kullanıcılar, akıllı telefonlarında bulunan ve akıllı telefonlarla birlikte gelen standart kamera uygulamasını kullanabilecekler.

Ancak yapılan bu değişiklik üçüncü parti uygulamaların tamamen ortadan kalkmasını değil onların işlevini biraz daha kısıtlamak için olacak. Kullanıcılar halen üçüncü parti uygulamaları kullanarak (Instagram gibi) fotoğraf çekebilecekler. Bununla birlikte üçüncü parti uygulamalar, sizin seçtiğiniz kamera uygulamasını çalıştırabilecekler ancak herhangi bir fotoğrafı içe aktaramayacaklar.

android 11 kamera

Ayrıca The Verge’ün haberine göre kullanıcılar, güç tuşuna iki kez bastıklarında hangi kameranın açılacağını seçebilecekler. Bununla birlikte üçüncü parti uygulamaya erişmek isteyen kullanıcılar, bunu akıllı telefonlarında bulunan uygulama kısayolundan gerçekleştirebilecekler.

Google, aldığı önlemin güvenlik için olduğunu söylese de Issue Tracker platformunda birçok kullanıcı, üçüncü parti kamera uygulamalarının bu şekilde kısıtlanmalarına karşı çıktı. Yapılan birçok yorum, kullanıcılara en azından hangi kamerayı kullanmak istediklerinin sorulması gerektiği yönündeydi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.