DOLAR 32,5807
EURO 34,6753
ALTIN 2.521,32
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Gökberk Demirci: “Ağır bir dram bizi bekliyor”

14.05.2020
A+
A-

Akşam Gazetesi’nden Yasemin Döngel’in röportajı…

-İnternette sizin özgeçmişinizle alakalı bir takım bilgiler mevcut ama bir de sizden dinlemek isteriz… Gökberk Demirci kimdir?

Gökberk Demirci 20 Ekim 1989 yılı’nda Kocaeli İzmit’te dünyaya gelen deniz askeri bir babanın ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğudur. Doğumundan 6 sene sonradan ise Berkay in abisi olmuştur. Minik yaşta sporla haşir neşir, ele avuca sığmaz, hayvan aşığı bir çocukluk yaşamış, 2011 de Van da yaptığı askerlik bittikten sonradan kısmet eseri oyunculuğa birincil adımı atmış sonrasında eğitimlerini tamamlayıp bu yolda severek devam etmektedir.

-Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz? Bu abartılı dünyaya atılma sürecinizi dinleyebilir miyiz?

Gerçekte oyuncu olacağım diye verdiğim bir karar değildi. Kısmet  eseri sunulmuş bir teklif üstüne başlayan bir macera. Bir dizide birkaç sahnelik bir rol önerge edilmişti. Spontane, iyi bir hafıza gibi geldi ve olur dedim. Değişim olsun. Sonradan hoşuma gitmeye başladı. Eğlenceliydi ve çok keyif aldım. Bambaşka bir yönümü keşfettim. Mış gibi yapabiliyordum ve ezberim iyiydi. devam etmek istedim. Sonrasında tiyatro, eğitim vs derken arzu ve inanç kapsamında bu güne geldim ve yürümeye devam ediyorum ümitli bir şekilde…

-Şuan en fazla izlenen günlük dizilerin birinde başrol oynuyorsunuz, şöhret sizi korkutuyor mu?

Şöhretin korkutucu bir canavar olduğunu düşünmüyorum. İnsan kendinden korkmalı önce. Kendi yapabileceklerinden, kendi dönüşebileceği canavardan. Korkmadım. Hoş bir açılış oldu. Elimden geleni yaptım. Yalnızca şansım yaver gitti demek istemiyorum, çünkü fazla çabaladım.

-Sahiden özgeçmişinize bakınca öyle fazla dizide rol aldığını görüyorum ancak Ant dizisinde hayat verdiğiniz Dikte karakteriyle büyük bir çıkış yakaladınız. Sizce bunun sebebi nedir?

Doğrusu birçok bu kadar uzun soluklu ve devamlı değildi. Talih. Yemin çok özel bir projedir benim için. Tek bir sebebi yok gerçekten bunun. Üretim, ekip, partner.. Fazla şanslıydım, Allah karşıma her zaman iyileri çıkardı şükürler olsun. Oyuncu arkadaşlarım ile sahiden inanılmaz bir düzen içerisindeydik ve bu ekrana olduğu gibi yansıdı. Oynamadık, yaşadık. Haliyle yaşattık. Kısacası başarılı olmak istedik, fazla çalıştık ve fedakârdık. Ekip olarak.

-Ant dizisi bildiğimiz üzere jurnal dizi olarak yayınlanıyor. Haftalık dizilerde rol bölge oyuncular bile tempoya baskı dayanırken, sizin bu süreci nasıl yönettiğinizi ve nasıl bir hazırlık süreci yaşadığınızı öğrenebilir miyiz?

Evet pozitif yoğun bir temposu vardı. Her oyuncu gibi hayatının her anından fedakarlık yapıyorsun. Ailenden, alışkanlıklarından, yeri geliyor uykundan vb.. Her işin zorluğu diyelim. Severek, can atarak ve en önemlisi inanarak.

-Umulan şimdilerde koronavirüs salgını ile uğraş halindeyiz… O Kadar çok dizi setleri de ertelendi ama sizler geçen haftaya kadar yeni bölümler ile ekranlardaydınız. Peki her gün kurulan bir set ortamında nasıl önlemler aldınız?

Gerçekte bizde ara verdik ve ardından pandemi gerekçesi ile erken bitirdik sezonumuzu. Jurnal dizilerde zaten stoklu gitmek gerekiyor dizi haftanın 5 günü yayınlandığı için. Bu stoklar sayesinde yayın devam etti.

-Oynadığınız Emir karakteri insanlar göre çok benimseniyor. Hayranlarınızdan oyunculuğunuz ve rolünüz hakkında nasıl dönüşler alıyorsunuz?

Sağ olsunlar bizleri evlatları gibi, ailelerinin bir üyesi gibi sevip saydılar, benimsediler. Kızdıkları da oldu haliyle. Bizimle birlikte yaşadılar her bir sahneyi. Kendilerinden birer parça buldular, yeri geldi kendilerini izlediler o ekranda. Dönüşler defalarca güzel cümlelerden, dileklerden, sevgilerden ibaret oldu. Bu durumdan nedeniyle gerçekte çok mutluyum.

-Emir ve Reyhan ikilisinin aşkı izleyenleri büyülüyor… Peki bu çiftin bu kadar tutulma sebebi nedir? Emir ve Reyhan neden bu değin seviliyor?

Elimizden geleni yapmanın haricinde, kendimizden çok şey katmaya çalıştık. Özellikle maneviyatımızı. Adımlarımız daima benzer oldu, düşünerek oldu, en önemlisi doğru, samimiyetle, kalpten oldu.

-Peki sizin dünyanızda aşk nedir? Büyük bir aşk yaşadı mı Gökberk Demirci?

Tam anlamıyla tarifi olan bir şey değil benim için. Yaşanılası… Daha önce olmadım. ya da bir yere değin olmamıştım:) iyi hissetmek hoş.

-Dizideki rol arkadaşınız Özge Yağız’ın ayrılacağını öğrendik, kendisi de kişisel olarak açıkladı sosyal medya hesabından. Peki Reyhan karakteri giderse Dikte’in nasıl bir yolu olacak? Hikaye nereye evrilecek? Yeni bir Reyhan mı yaratılacak, diğer aşklara mı yelken açacak Dikte?

Evet maalesef böylece oldu. Gerçi maalesef ağız alışkanlığı olmuş. Yokluğunu hissedeceğim. Ama sonuçta bir meslek. Biri bitiyor biri başlıyor. Dikte’i fazla ağır ve güç bir dönem bekliyor buna eminim . Ağır bir dram bizi bekliyor sanırım. Fakat bir yana da yaşam devam ediyor ve malûm yaşam sürprizlerle batmış. Bakalım zaman ne gösterecek…

– Ant dizisinin çekimlerinde veya set gerisinde… en unutamadığınız o günü bizlerle paylaşabilir misiniz?

İnanın her günü güzel, özel ve unutulmazdı. Her gün yeni bir serüven…

-Özge Yağız ile de bir röportaj gerçekleştirmiştik… Sizinle tarifsiz bir düzen yakaladığınızı belirtmişti. Siz Özge bayan ile partnerliğinizi nasıl tanımlarsınız?

Dediği gibi doğrusu tarifsiz bir uyum. İyi ancak partner olmuşuz…

-Yemin ile kariyerinizde kayda değer bir adım attınız. Peki yeni projelere yelken açmayı düşünüyor musunuz? Yeni maceralarda görecek mi sevenleriniz sizi, yahut bir süre daha Dikte ile mi ekran yolculuğunuzu sürdüreceksiniz?

Evet Yemin’in yeri fazla bambaşka bende. Fazla şey kattı bana birçok anlamda. Elbette yani sonuçta bir gün Yemin de bitecek ve bizler işimizi yapmaya devam ettiğimiz sürece, gelen teklifler üstüne elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizzat her zaman beni daha ileriye götürecek işlere dahil olmayı umut ettim. Başarılı, içten bir şekilde yürümeye çaba ediyorum bu yolda. Fırsat verildiği, yerinde görüldüğüm üzere. Evet 3. Sezonda Dikte ile kaldığımız yerden devam edeceğiz.

-Peki hedeflerinizden konuşalım biraz da… Ucu bucağı olmayan bu ekran yolculuğundaki varmak istediğiniz nirvana neresidir?

Açıkçası amacım yalnızca başarılı bir şekilde işimi gerçekleştirmek. Önümüzü göremiyoruz. Hiçbir şeyin garantisi yok malûm. Vakit.. şartlar.. sıhhat.. Severek yaptığım bu işte doğru adımlarla, doğru insanlarla, içten projelerle var olabilmek.

-Peki son olarak Gökberk Demirci’yi tanımak namına, vazgeçemeyeceğiniz üç şey desek… Boşluğu nasıl doldurursunuz?

Ailem, doğruluk, huzurlu bir hayat ve antikalarım diyeyim, 4 olsun.

-Son olarak röportajı okuyan hayranlarınıza iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

Ilk Önce herkese dinç bir hayat diliyorum. Sağduyu, saygılı ve halden anlayan.. en az sevdikleri değin seviliyorlar bunu bilsinler. Şu zorlama günlerde kendilerine, sevdiklerine fazla daha pozitif zaman ayırsınlar, sağlıklarını dikkatsizlik etmesinler. Hayat yaşamaya değerinde. Doğruluktan sapmadan. Her şeyin gönüllerince olmasını diliyorum. Sizler de sağlıkla mutlulukla kalın. Ben de teşekkür ediyorum. Bütün ekibinize iyi araştırmalar, sağlıklı günler dilerim. 3. sezonda görüşmek üzere…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.