DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Glutensiz Ekmek Nasıl Yapılır? Glutensiz Ekmek Tarifi

26.10.2020
A+
A-

Gluten tüketmemesi gereken kişilerin tercih ettiği glutensiz ekmeği evde yapmak mümkün. Mis kokusu bütün eve yayılacak bu ekmek tarifini, muhakkak denemelisiniz! İşte glutensiz ekmek tarifi…

MALZEMELER

4 su bardağı glutensiz un

1 adet yumurta

1.5 su bardağı ılık su

1/2 su bardağı süt (laktozsuz)

1 tatlı kaşığı kuru maya

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

1.5 tatlı kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Öncelikle glutensiz hamuru yapmaya, ılık su ve kuru mayayı bir kaba koyun ve güzelce karıştırın. Mayanın etkisini göstermeye başlaması için, oda ısısında 10 dakika kadar bekletin.

Derin bir kap alın ve oda ısısında olan yumurta, tuz, toz şeker, zeytinyağı, ve laktozsuz sütü ilave edip karıştırın. Ardından ayarladığınız glutensiz unu eleyerek ekleyin. Beklettiğiniz maya köpürmeye başladığında onu da bu karışıma ilave edin ve çırpın ve hamuru yağurun. Isıya dayanaıklı olan dikdörtgen bir kalıbı zeytinyağ ile yağlayın ve hazırladığınız güzel ekmek hamurunu bu kalına koyup, 20 dakika oda ısısında bırakın. Kabaran ekmeğinizin üstüne bir bıçak ile, dilediğiniz gibi kesikler atın. İsterseniz üstüne yağlı tohum da serpebilirsiniz. Önceden ısıttığınız fırında nem dengesi sağlamak için, ısıya dayanıklı bir kaba su koyun ve fırının taban kısmına yerleştirin. 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin ve pişen ekmeği fırından alıp, üstünü bir pamuklu bez ile örtün. 

Glutensiz ekmeğiniz hazır, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…

PÜF NOKTA

Kullanılan tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli ancak sadece su ılık olmalı. Glutensiz unun içine mısır unu da ilave edebilirsiniz. Mayalandırma işlemi için verilen sürelere muhakkak dikkat edin. Fırının önceden ısıtılmış olması hamurun eşit pişmesini sağlar. Ayrıca glutensiz ekmekleri pişirince poşette veya kapalı bir kap içinde buzdolabında saklayabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Glutensiz Aşure Tarifi

Glutensiz Aşure Tarifi

Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?

Glutensiz Kek Nasıl Yapılır?

Glutensiz Fit Grissini Tarifi

Glutensiz Fit Grissini Tarifi

Glutensiz Kurabiye Tarifi

Glutensiz Kurabiye Tarifi

İLİşKİLİ GALERİLER Vücudun Gluten Olarak Algıladığı 6 Yiyecek!

Vücudun Gluten Olarak Algıladığı 6 Yiyecek!

Beyaz Un Yerine Kullanılabilen Glutensiz Un Çeşitleri

Beyaz Un Yerine Kullanılabilen Glutensiz Un Çeşitleri

Mısır Taneli Ekmek

Mısır Taneli Ekmek

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.