DOLAR 32,3835
EURO 35,0225
ALTIN 2.326,63
BIST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Çatlaklar Nasıl Geçer?

31.07.2020
A+
A-

Ciltteki çatlakların sebeplerinden biri hormonel bozukluklardır. Kuru bir cildiniz varsa bu çatlakların oluşumu kaçınılmazdır. Çatlaklar önce morarma ardından dış kısımları koyulaşıp iç kısmı beyazlaşan görünüm alırlar. Bu şekilde kalırlar. Kadınların korkulu rüyası haline gelen ciltteki çatlaklar neredeyse her kadının sorunu olmuştur. Kadınlar vücutlarındaki pürüzsüz görünümü kaybetmesine ve izlerin meydana gelmesine hiç bir kadın katlanamaz. Günümüzde birçok tedavi yöntemi kullanılmaya başlandı.

Çatlaklar hangi dönemlerde meydana gelir ?

Ergenlik dönemin çatlak oluşumu gözlemlenebilir. Gebelik döneminde görülen çatlaklar ergenlik döneminde de meydana gelebilmektedir. Ergenli dönemi yapısal değişikliklerin meydana geldiği bir dönemdir. Büyümenin gerçekleştiği, kilo almanın mümkün olduğu bu dönemde ciltte çatlaklar meydana gelebilmektedir. Hamilelik dönemin de oluşan çatlaklar. Çatlakların büyük bir çoğunluğu kadınlarda hamilelik döneminde meydana gelir. Göbeğin büyümesi cildin gerginleşmesine ve çatlaklara sebebiyet vermektedir. Kilo alma verme döneminde meydana gelen çatlaklar. Kas çalışan kişilerde oluşabilecek çatlaklar da vardır. Özellikle ağır spor çalışmaları yapan kişilerde çatlaklar meydana gelmesi muhtemeldir.

Cilt çatlaklarını önlemek için yöntemler nelerdir?

Cildin gerilmesiyle meydana gelen çatlaklar cildin neme ihtiyacı olduğu tanısını ortaya koyar. Cildinizi düzenli aralıklarla nemlendirmek ve bol bol su içmek çatlakları önlemede oldukça önemlidir. Aşırı kilo alımı ve kilo kaybı çatlak oluşumunu etkiler. Dengeli kilo alıp vermek çatlak oluşumunu önleyebilmektedir. Yeterli ve dengeli beslenmek. Yürüyüş yapmak da çaylakları önlemede kullanılan yöntemler arasındandır.

Cilt çatlaklarında kullanılabilecek doğal yöntemler ?

Su cildimizi gülleştirmede oldukça etkilidir. Çatlakları yok etmede de oldukça faydalı olan su mutlaka sık sık tüketilmelidir. Susuz kalan cilt kurur, gerginleşir ve çatlamaya müsaittir. Günde en az 1,5 litre su içmek vücudunuz için yeterli olacaktır. Aloe vera yara izlerini vücutta oluşan lekeleri geçirmekte doğal leke kremi işlevindedir. Aloe vera çatlak tedavisinde de kullanılır ve çatlakları en aza indirmede fayda sağlamaktadır. Yumurta beyazında bulunan amino asitler ve proteinler sayesinde hasarlı cildi onararak eski haline getirmede etkilidir. Bu yüzden yumurtanın beyazını çatlak bölgelere uygulayarak çatlakların en aza inmesini sağlayabilirsiniz. Şeker peelingi ciltte oluşan ölü deriyi atarak cildi yeniler. Şeker peelingi çatlak bölgelere uygulanabilecek bir diğer faydalı yöntemdir. Patates suyu sürmek cildi onarır. Bu yöntemlerin dışında çatlaklara limon suyu sürmek bölgeye zeytin yağı uygulamak gibi doğal yöntemlerdir.

Çatlaklara uygulanabilecek krem önerileri ?

Tretinoin krem uygulana bilir. Bu krem cilde kollajen takviyesi için kullanılır. Çatlakları tamamen ortadan kaldırmasa da gözle görülür sonuçlar meydana getirir. A vitamini, C vitamini içeren kremler kullanmak da faydalıdır.

Çatlaklara uygulanabilecek cerrahi yöntemler ?

Lazer tedavisi en sık uygulanan yöntemlerden biridir. Cildin kollajen, elastin ve melanin üretimini artırmak için çeşitli ışınlar uygulanarak yapılır.

İLİşKİLİ HABERLER Çatlaklardan Kurtulmanın Yolları

Çatlaklardan Kurtulmanın Yolları

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.