DOLAR 32,4165
EURO 34,7855
ALTIN 2.399,97
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Gizemli Hastalık 300 Kişiyi Hastanelik Etti

10.12.2020
A+
A-

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını bitirmek için aşı çalışmalarına hız verildi. Birçok ülke ikinci dalgayı yaşarken alınan sıkı tedbirler endişelerin artmasına neden oldu. Bunun yanı sıra Hindistan’dan gelen haberler de korkuya yol açtı.

HASTALIK BELİRLENEMEDİ

Hindistan’ın güneydoğusunda bulunan Andra Pradesh eyaletindeki Eluru kentinde henüz ne olduğu belirlenemeyen bir hastalık nedeniyle 300 kişi hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, hastalığın ne olduğunu tespit etmek için inceleme başlattıklarını duyurdu.

KOVID-19 TEST SONUÇLARI NEGATİF ÇIKTI

Hastaneye başvuran kişilerin mide bulantısı, bilinç kaybı ve göz yanması şikayetleri olduğu bildirildi. Bu kişilere koronavirüs testi yapıldığı ve tamamının negatif çıktığı da belirtildi.

‘BAZILARI TİTREYEREK KRİZE GİRDİ’

Hastane yetkililerinden bir kişi gazeteye yaptığı açıklamada, ‘Başta çocuklar olmak üzere, kendilerini iyi hissetmediklerini söyleyerek hastaneye gelenler gözlerinde yanma olduğunu belirttikten sonra aniden kusmaya başladı ve bazıları titreyerek krize girdi’ ifadelerini kullandı.

KAN ÖRNEKLERİ ALINDI

Yetkililer, ilk etapta şikayetlerin şebeke suyundan veya hava kirliliğinden kaynaklandığından şüphe ettiklerini fakat yapılan ilk incelemelerde hastalığın sebebinin bu iki etkenden olmadığının anlaşıldığını belirtti. Andra Pradesh eyaletinin Sağlık Bakanı Kali Krishna Srivinas, hastalardan kan örneklerinin alındığını ve laboratuvara gönderildiğini duyurdu.

‘BU GİZEMLİ BİR HASTALIK’

Srivinas, ‘Yetkililerin hastaneye başvuran kişilerin yaşadıkları bölgelerde yaptıkları incelemenin ardından şebeke suyunun kirlenmesi ve hava kirliliği gibi etkenleri saf dışı bıraktık. Bu, gizemli bir hastalık ve neden kaynaklandığını laboratuvar incelemesinin ardından anlayabileceğiz’ ifadelerini kullandı.

Muhalefetteki Telugu Desam Partisi, olayla ilgili soruşturma açılmasını talep etti ve şebeke suyunun kirlenmiş olabileceğini ileri sürdü.

İLİşKİLİ HABERLER Birand Tunca Annesinin Hastalığı Hakkında Konuştu

Birand Tunca Annesinin Hastalığı Hakkında Konuştu

Bakan Koca SMA Hastalığıyla İlgili İddiaların Asılsız Olduğunu Söyledi

Bakan Koca SMA Hastalığıyla İlgili İddiaların Asılsız Olduğunu Söyledi

Bilim Kurulu Üyesi: 'Bu Hastalar Nasıl Nefes Alıyor?'

Bilim Kurulu Üyesi: ‘Bu Hastalar Nasıl Nefes Alıyor?’

Koronavirüs Hastalarının Son İstekleri Sağlık Personellerinin Yüreklerini Dağlıyor

Koronavirüs Hastalarının Son İstekleri Sağlık Personellerinin Yüreklerini Dağlıyor

İLİşKİLİ GALERİLER Esra Balamir Teşhis Konulamayan Hastalığı Hakkında Konuştu

Esra Balamir Teşhis Konulamayan Hastalığı Hakkında Konuştu

Irmak Ünal: Hastalık Sürecinde İğne Yapmayı Öğrendim

Irmak Ünal: Hastalık Sürecinde İğne Yapmayı Öğrendim

MasterChef Barbaros Hastaneye Götürüldü

MasterChef Barbaros Hastaneye Götürüldü

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.