DOLAR 32,3596
EURO 34,6202
ALTIN 2.382,24
BIST 10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

General Mobile yerli üretim için fabrika açtı!

15.08.2018
A+
A-

Son günlerde, yerli üretim ve yerli markaya ilginin arttığı bir süreçteyiz. Özellikle, teknoloji dünyasında bu konu çok daha büyük bir önem taşıyor. Ülkemizin yerli markalarından ve dünya genelinde 33 tane ülkeye yaptığı ihracat ile ülke ekonomisine büyük katkıda bulunan General Mobile, 100 milyon TL gibi ciddi bir yatırım ile yerli üretimi tamamen ülke sınırları içinde yapmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iPhone vetosu!

Şirket, 33 ülkede gerçekleştirdiği büyüme ve yatırımların yanı sıra Türkiye’ye de değer katmaya devam ediyor. Marka stratejisi, operasyonu, tasarımı, Ar-Ge ve üretim tesisleri Türkiye’den yönetilen General Mobile, 100 milyon TL’lik yeni fabrika yatırımı ile birlikte Türkiye’nin en büyük yerli cep telefonu fabrikasını üretime kazandırmış oldu.

2017 yılında toplam satışın yüzde 16 gibi bir kısmını ihracat ile yapan şirket. Yeni fabrika yatırımı ile bu oranı 2018 yılı sonunda yüzde 20 seviyesine çıkartmayı planlıyor. 2017 yılında ihracat cirosu 75 milyon TL olan şirketin, 2018 sonu hedefi ise 155 milyon TL. Yeni üretim fabrikası ile artan üretim kapasitesi, bir yandan iç pazarın ihtiyaçlarını karşılayacak, bir yandan da ihracatı güçlendirecek bir gelişme.

Şu an yıllık üretim kapasitesi 2,5 milyon adet olan fabrikanın hedefi, faaliyette olunan ülke sayısını 2018 sonuna kadar 45’e çıkartmak ve yıllık 4,4 milyon adet telefon üretmek olacak.

Şu anda, üretimi işlerini sürdüren bu önemli fabrikanın resmi açılış töreni ise önümüzdeki aylarda gerçekleşecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.