DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Geleneksel Finans Dünyası ve Bitcoin

Geleneksel finans dünyasının karşısına çıkan Bitcoin, dijital çağın para birimi olarak dikkat çekiyor. Geleneksel ve dijital finans arasındaki farkları keşfedin.

05.05.2024
A+
A-

Geleneksel finans dünyası, kripto para birimine, özellikle de Bitcoin’e yaklaşımında önemli bir değişime tanık oluyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan son başvurular, Bitcoin ile ilgili finansal ürünlere, özellikle de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) yönelik kurumsal yatırımlarda bir artış olduğunu ortaya koyuyor.

Geleneksel Varlık Yönetimi ve Kripto Para

Geleneksel Varlık Yönetimi ve Kripto Para

Bu sorumluluğun başında Latin Amerika’nın en büyük e-ticaret platformu olan MercadoLibre gibi büyük şirketler yer alıyor. SEC kayıtları, 31 Mart itibarıyla 29 milyon dolarlık bir Bitcoin varlığını ortaya çıkardı ve bu da piyasadaki oynaklığa rağmen dijital varlıklara olan bağlılıklarını ortaya koydu. Bu, Bitcoin ETF’lerinde hisse sahibi olan BNP Paribas ve BNY Mellon gibi diğer finans devlerinin raporlarıyla da örtüşüyor ve geleneksel yatırım ortamında daha geniş bir kabule işaret ediyor.

BNY Mellon, IBIT’te (iShares Bitcoin Trust) 20.000’e yakın hisseye ve Grayscale Bitcoin Trust’ta (GBTC) yaklaşık 7.000 hisseye sahipken, BNP Paribas, IBIT’te yaklaşık 1.000 hisseye sahip. Quattro Advisors’ın (Pittsburgh) BlackRock’un Bitcoin ETF’sinde 468.200 hisseye sahip olduğu ve Legacy Wealth Management’ın Fidelity’nin ETF’sinde 350.000’den fazla hisseye sahip olduğu daha küçük firmalar bile aktif olarak katılıyor.

  • Quattro Advisors’ın BlackRock’un Bitcoin ETF’sinde 468.200 hisseye sahip olması.
  • Legacy Wealth Management’ın Fidelity’nin ETF’sinde 350.000’den fazla hisseye sahip olması.

Bu eğilim özellikle Hong Kong’da belirgindir. Orada yerleşik yatırım firmaları, Amerika Birleşik Devletleri’nde listelenen spot Bitcoin ETF’lerinden önemli miktarda alım yapıyor. Ovata Capital Management, ABD’de listelenen dört opsiyona 75,53 milyon dolarlık şaşırtıcı bir yatırım yaparak şimdiye kadarki en büyük spot Bitcoin ETF alıcısı olarak öne çıkıyor.

Hong Kong’da ETF Öncülüğü

Hong Kong'da ETF Öncülüğü

En büyük varlıkları arasında Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ve Bitwise Bitcoin ETF (BITB) yer alan Ovata Capital Management, Asyalı yatırımcılar arasında kolayca alınıp satılabilen Bitcoin’e olan ilginin arttığını gösteriyor. 100 milyon doların üzerinde yönetime sahip kurumlar için zorunlu olan 13F başvuruları için Mayıs ortasındaki son tarih, Bitcoin ETF’lerine kurumsal katılım konusuna daha da fazla ışık tutmayı vaat ediyor.

Geleneksel Finans Dünyası ve Bitcoin

Analistler bu başvuruların Bitcoin’in geleneksel varlık yönetimi stratejilerine entegrasyonunun daha net bir resmini sunmasını bekliyor. Bu başvuruların yakından izlenmesi, Bitcoin’in çeşitli finansal portföylere nüfuz etme hızını ortaya çıkaracaktır.

Bitcoin fiyatı yükselişte: Kurumsal yatırımlardaki bu artış, Bitcoin pazarındaki olumlu bir gelişmeyle örtüşüyor. ABD’de istihdam piyasasının soğuduğunu ve işsizliğin arttığını gösteren son ekonomik veriler, FED’in potansiyel faiz indirimi spekülasyonlarına yol açtı. Bu da şu anda 63.500 doların üzerinde bulunan Bitcoin fiyatında sürpriz bir toparlanmayı tetikledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.