DOLAR 32,5430
EURO 34,8241
ALTIN 2.427,19
BIST 9.710,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Geçişlere Doyduğumuz Steiermark GP’de Kazanan İsim Belli Oldu

28.06.2021
A+
A-

Formula 1′de Türkiye’nin yeniden takvime girmesi, yeni pit stop kuralı düzenlemeleri, Bottas’ın antrenman turlarında ceza alması derken bu hafta yarış öncesi oldukça kalabalık bir gündem vardı. Bu hafta sonu yapılacak yarış da büyük merak konusuydu.

Red Bull’un antrenmanları için de kullandığı pistte yapılan yarışta, yarışa ilk sıradan başlayan isim Max Verstappen olmuştu. Genç Hollandalıyı 7 defa dünya şampiyonu Lewis Hamilton takip etti. Onun arkasında ise Norris, Perez ve Bottas yer aldı.

Start olaylı oldu

hamilton

Startta bazı otomobiller birbirlerine temas ederken, ön kanadı hasar alan Leclerc pite girdi. Pierre Gasly ise daha ilk turdan yarışı bırakmak durumunda kaldı. Startın kazananı ise tam 6 sıra yükselmeyi başaran Kimi Raikkonen oldu. 

Yarışın 11. turunda ön sıralardaki sıralama ise Verstappen, Hamilton, Perez, Bottass ve Norris şeklinde oldu. Böylece iki şampiyonluk adayı takımın pilotları bir kez daha ilk dörtte sıralanmış oldu. Orta sıralarda ise pilotlar bu bölümde adeta bir DRS konvoyu oluşturdu.

Ön sıralarda ilk olarak pite giren isim Perez oldu. Sol arka lastiğinde sorun yaşayan Meksikalı pilot, 4.8 saniyelik bir pit stop gerçekleştirdi. Sadece 2.6 saniyede pit stop yapan Valtteri Bottas, böylece Perez’i geçmeyi de başarmış oldu.

Ev sahibi pilot kazandı

verstappen

Red Bull takımından Max Verstappen yarışın kazananı olmayı başarırken, ona podyumda sırasıyla Lewis Hamilton ve Bottas eşlik etti. Yarış sonuna iki tur kala yumuşak lastiklere geçiş yapan Hamilton, son turda en hızlı turdan gelen 1 puanı da almayı başardı.

Böylece çok uzun bir zaman sonra ilk defa Mercedes 4 yarış boyunca kazanamamış oldu. Bir sonraki yarışın da bir hafta sonra aynı pistte, bu defa Avusturya GP adıyla yapılacağını hatırlatalım. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.