DOLAR 32,5093
EURO 34,9403
ALTIN 2.433,27
BIST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Gece yaşananlar riski artırdı mı? Bilim Kurulu açıkladı! Sokağa çıkma yasağı, deyim yerindeyse tüm ülkeyi sokağa döktü. Peki bu yaşananlar virüsün yayılma riski…

12.04.2020
A+
A-

Tüm dünyada etkisini gösteren Corona virüs önlemleri kapsamında 10 Nisan günü duyurusu yapılan 31 ilde 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından tüm halkın sokağa döküldüğü görüntüler, bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü tarafından değerlendirildi.

Katıldığı bir canlı yayında konuşan Özlü, son 4-5 gündür işlerin iyi gittiğini ve neredeyse kırılma noktasına geldiğimizi düşündüğünü ve bu duruma sevindiğini ifade etti. Ancak alınan sokağa çıkma yasağının ardından sokaklara akın eden insanların sebep olduğu virüsün bulaştırmasının, bir hafta 10 gün içerisinde bedelinin olacağını düşündüğünü söyledi.

Bilim Kurulu üyesi: Uzun süre evde kalmaya hazır olun!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü corona virüsü hakkında önemli açıklamalar yaptı. Uzun süre evde kalmaya hazır olun! diyen Özlü, 2 – 3 hafta evden çıkılmaması gerektiğini vurguladı.

Bu konuda olacakları tam olarak öngöremediğini de belirten Özlü, iyi beklentilerinin maalesef suya düşürdüğünü söyledi. Tedbirsiz bir şekilde tüm halkın marketlere akın etmesinin mutlaka bir etkisi olacağını ve korkunç bir bulaşma olma olasılığından bahseden Özlü, çok üzgün olduğunu belirtti.

Kendisine birçok yerden görüntü geldiğini ve gelen görüntülerin çok vahim olduğunu söyleyen Tevfik Özlü, iyi olmasını temenni ettiği dileklerini de aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.