DOLAR 32,4682
EURO 34,7369
ALTIN 2.440,30
BIST 9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Gaziantep FK Kevin Mirallas Transferini Tamamladı

07.10.2020
A+
A-

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına karşı aşı hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’dan, virüse karşı dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli açıklama geldi.

Virüsün ilk görüldüğü dönemlerde de kelle-paça çorbasının Kovid-19’a karşı iyi geldiğini söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, bu sefer de karbonatlı su önerisinde bulundu.

Tüm sağlık kurumu çalışanlarına ve vatandaşlara seslenen Karatay, alkali ortamlarda hiçbir virüsün yaşayamayacağını vurgulayarak, ‘Bütün arkadaşlarıma, sağlık kurumlarında çalışan herkese ve vatandaşlara sabah akşam karbonatlı suyla gargara yapmalarını öneriyorum’ dedi.

‘KIŞIN ARTAN SALGIN, KAPALI ORTAMDAN KAYNAKLI’

Salgın hastalıklarda kişilerin birbirleriyle temasının önüne geçmek gerektiğini belirten Karatay, salgının, kışın insanların kapalı ve kalabalık ortamlarda bulunmasından dolayı arttığının altını çizdi.

C VE D VİTAMİNLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Karatay, salgın döneminde vücut direncinin artırılması gerektiğinin önemine değinerek, şu ifadeleri kullandı:

‘Vücudu güçlendiren en önemli vitaminlerin başında D vitamini geliyor. D vitamini vücut için çok önemli. D vitamininin vücutta 100’ün üzerine çıkarılması gerekir. D vitamininin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, hastalıklarla da savaştığı gösterildi. Güneşten de alınabiliyor. Hastalıklı kişilerde, bilhassa virüs ve bakteri enfeksiyonu olanlarda D vitamini yüksek olduğu zaman hastalanmıyorlar, hastalansalar da çok hafif atlatıyorlar. Bu birçok çalışmada gösterildi. Ben uluslararası D Vitamini Konseyi üyesiyim.’

‘C VİTAMİNİ, AKCİĞERDE BİRİKEN SIVIYI TEMİZLİYOR’

Aynı zamanda yüksek doz C vitamininin de çok önemli olduğuna değinen Karatay, konuşmasına şöyle devam etti:

‘2012’de yapılan bir çalışma, C vitamininin hakikaten akciğerlere birikmiş sıvıyı temizlediğini gösterdi. Koruyucu olarak bütün hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın ve halkımızın, vücutlarında D ve C vitaminini yüksek tutmalarını her zaman öneriyorum. Hiçbir virüs alkali denilen ortamda yaşamaz, bu yıllardır söylenen bilimsel bir gerçektir. Bütün arkadaşlarıma, sağlık kurumlarında çalışan herkese ve vatandaşlara sabah akşam karbonatlı suyla gargara yapmalarını öneriyorum. El yıkamak, uyku ve sıvı almak çok önemli. C vitaminini ağızdan almak çok önemli. Ayda bir mutlaka D vitamini yaptırıyoruz. Bunlar virüslere karşı çok önemli. Deniz ve tuzlu su da çok önemli. Kalabalığa karışmıyorum. Alışverişimi de online yapıyorum.’

KURALLARA DİKKAT ÇEKTİ

Sağlık Bakanlığının aldığı tüm tedbirlere uyulması gerektiğini vurgulayan Karatay, sağlık çalışanlarının fedakarlığına tedbirlere uyularak karşılık verilebileceğini sözlerine ekledi.

İLİşKİLİ HABERLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Bakan Koca: Yerli Koronavirüs Aşısında İnsan Üzerinde Deneme Aşamasına Geçildi

Bakan Koca: Yerli Koronavirüs Aşısında İnsan Üzerinde Deneme Aşamasına Geçildi

Kabine Toplanıyor! Gündem: Koronavirüs, Dış İlişkiler ve Yüz Yüze Eğitim

Kabine Toplanıyor! Gündem: Koronavirüs, Dış İlişkiler ve Yüz Yüze Eğitim

Beşiktaş'ta Koronavirüs Hiçe Sayıldı

Beşiktaş’ta Koronavirüs Hiçe Sayıldı

İLİşKİLİ GALERİLER İrem Sak: Sette Düzenli Olarak Koronavirüs Testi Yaptırıyoruz

İrem Sak: Sette Düzenli Olarak Koronavirüs Testi Yaptırıyoruz

Komşusunun Evli Karısı ile Çocuk Yapan Cengiz Koraltan Koronavirüs Çıktı

Komşusunun Evli Karısı ile Çocuk Yapan Cengiz Koraltan Koronavirüs Çıktı

Macit Sonkan Koronavirüse Yakalandı

Macit Sonkan Koronavirüse Yakalandı

Selçuk Balcı Koronavirüse Yakalandı

Selçuk Balcı Koronavirüse Yakalandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.