DOLAR 32,5496
EURO 34,9189
ALTIN 2.424,57
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

GAÜ’de fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümüne öğrenci alımları başlıyor

29.07.2018
A+
A-

Yükseköğretimde 50’nci yılına doğru ilerleyen Girne Amerikan Üniversitesi, yeni açtığı Türkçe fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümüne Türkiye ve KKTC’den öğrenci alımlarına başlayacaklarını belirtti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ayşe Seyer Çağatan açıklamasında, GAÜ olarak, 2018-2019 akademik yılı itibariyle, Türkçe fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümüne Türkiye ve KKTC’den öğrenci alımlarına başlayacaklarını belirtti.

Çağatan, tüm dünyada insan yaşam süresinin giderek arttığını, nüfusun yaşlandığını ve yaşlanan nüfus için bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel tedavi yöntemlerinin ihtiyaç haline geldiğini söyleyerek, fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarının önem kazandığını belirtti.

“Fizyoterapistlere duyulan ilgi ve gereksinim artmaktadır”

Girne Amerikan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Seyer Çağatan açıklamasının devamında ise fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü’nün iş imkanlarına değinerek, “Sağlık bilimleri fakültelerinde fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunlarına fizyoterapist unvanı verilir. Fizyoterapistler mezun olduktan sonra ulusal, uluslararası hastanelerde, yataklı servis sağlayan alanlarda bunun dışında bakım evlerinde, huzur evlerinde, pediatri alanlarında, nöroloji alanlarında ihtiyaca göre destek sağlayacak olan sağlık personelleridir. Günümüzde artan teknolojiden dolayı hareketsizleşen toplumumuz ve yine teknolojinin bize sağladığı avantajlardan olan uzun yaşam süresi sebebiyle fizyoterapistlere duyulan ilgili ve gereksinim her geçen gün artmaktadır ve önümüzdeki dönemlerde de hiçbir zaman popüler olma özelliğini kaybetmeyecek bir bölümdür” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.