DOLAR 32,3451
EURO 35,1132
ALTIN 2.307,40
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Gargara Gerçekleştirmek Virüsten Korur mu?

24.05.2020
A+
A-

Bütün dünyanın gözü aşı ve ilaç çalışmaları üstünde oysa bilim insanları bir taraftan da Coronavirüsten korunma yöntemlerini araştırmaya devam ediyor.

İngiltere’deki Cardiff Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, ağız gargarasının Coronavirüsünü etkisiz bırakabildiği sonucuna varıldı.

“VİRÜSÜN HÜCRELERE GİRMESİ, ETKİLİ OLMASI İMKANSIZ HALE GELİYOR”

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, “Bakteri ve virüslerin vücuda girmesi için kapı ağzımız ve burnumuz. İngiltere’den gelen data çok mantıklı bir varsayım,” dedi.

Bazı kimyasallara karşısında savunmasız bir yağ tabakası ile dolgun olan Coronavirüs’ün üzerindeki bu dış katman, ağız gargarası ile değil edilebiliyor. Bu zarf tabakası yok edildiğinde ise virüsün hücrelere girmesi, etkili olması imkansız bir koşul haline geliyor.

Yamanel, “El hijyeninde de alkol bazlı el dezenfektanları sabunla da bunu bozarak yağ tabakasını bozarak virüsü engellemeye çalışıyoruz. bu nedenle ağız hijyeninde ağız gargarası kullanmak mantıklı. Bilhassa klorürlü hidrojen iyot içeren solüsyonlar bunlar yahut özellikle tuz su veya sirke ile gargara gerçekleştirmek da çok akla yatkın,” diye konuştu.

Bilim insanları belli sonuç için ileri klinik çalışmalarını sinyâl ediyor. Lakin hekimler tıpatıp el hijyeninde olduğu gibi ağız hijyenine de dikkat edilmesi konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Bunun için de sabahtan akşam günde iki defa dişleri fırçaladıktan daha sonra ağız gargarası yapılması öneriliyor.

İLİşKİLİ HABERLER Uzmanlar Uyardı: '10 Dakika Hafif Egzersiz Yapın'

Uzmanlar Uyardı: ’10 Dakika Hafif Alıştırma Yapın’

Muş'ta Bir Ailenin Verdiği İftarda 13 Kişiye Coronavirüs Bulaştı

Muş’ta Bir Ailenin Verdiği İftarda 13 Kişiye Coronavirüs Bulaştı

ABD'de Coronavirüs Aşısının İlk Aşaması Olumlu Geçti

ABD’de Coronavirüs Aşısının İlk Aşaması Olumlu Geçti

Emrah’tan Coronavirüs Şarkısı: Salgın

Emrah’tan Coronavirüs Şarkısı: Salgın

İLİşKİLİ GALERİLER İran'da Coronavirüs Kaynaklı Can Kaybı 7 Bini Geçti

İran’da Coronavirüs Kaynaklı Can Kaybı 7 Bini Geçti

Coronavirüs Meyve-Sebzeye İlgiyi Artırdı, İhracat Yüzde 22 Arttı

Coronavirüs Meyve-Sebzeye İlgiyi Artırdı, İhracat Yüzde 22 Arttı

İtalya Coronavirüs ile Yaşamaya Başladı

İtalya Coronavirüs ile Yaşamaya Başladı

Almanya'da Coronavirüs Kaynaklı Can Kayıpları Hızla Azalıyor

Almanya’da Coronavirüs Kaynaklı Can Kayıpları Tez Azalıyor

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.