DOLAR 32,4811
EURO 34,6735
ALTIN 2.408,32
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Galaxy S9 satışları ne durumda?

01.05.2018
A+
A-

Serinin bir önceki modeli olan ve halen kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen amiral gemileri arasında yer alan Galaxy S8+, satışa sunulduğu ilk iki ay içerisinde 1 milyon satış barajını geçmişti. Mart ayında 476 bin adet satış gerçekleşirken, Nisan ayında 231 bin satış ile ciddi bir düşüş yaşanmış.

Analistler satış rakamlarında yaşanan ciddi düşüşün ana sebepleri olarak, yüksek fiyatı ve bir önceki modele kıyasla ciddi bir değişim sunulmamasını gösteriyor. Ancak, bu rakamların Samsung’un resmi verileri olmadığını hatırlatmak isteriz.

Zira, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir raporda Samsung’un, Galaxy S9 serisi ile yerinde sayarak Galaxy S8 ile benzer satış rakamlarına ulaştığı iddia ediliyor.

Samsung, Galaxy S9 ile yerinde saydı

Samsung, Galaxy S9 satış rakamları ile yerinde saymaya devam etti. Görünüşe göre firmanın yeni amiral gemisi Galaxy S9, Android kullanıcıları tarafından pek ilgi ile karşılanmamış.

Bu kapsamda Samsung’un geçtiğimiz yıl ile benzer bir satış başarısı yakaladığını, ancak kendi ana vatanında düşüş yaşadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Yine de Samsung, amiral gemisi modellerine olan talebin düşeceğinin farkında.

Zira şirket ilk çeyrek raporunda, talepte yaşanan düşüş ve sektördeki rekabetin artması nedeniyle mobil işletmesinin kârlılığının azalmasını beklediğini belirtti.

:: Sizce, Galaxy S9 satışları yeni kampanyalar ile artırılabilir mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.