DOLAR 32,2568
EURO 35,0592
ALTIN 2.468,03
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Galaxy S9+ mı Note 8 mi? Hangisi daha maliyetli?

17.03.2018
A+
A-

Bir akıllı telefon yapmanın tam olarak ne kadar maliyetli olduğunu hesaplamak, üçüncü taraflar için zorlayıcı bir meseledir çünkü şirketler, bileşen maliyetlerini açıkça söylemez.

Piyasa analistleri, popüler akıllı telefon modellerinin maliyetini hesaplamak için genellikle farklı kaynaklardan elde edilen tahminlere güvenir.

Bir yabancı kaynak, piyasadaki popüler akıllı telefon modellerinin maliyet analizini derledi. Maliyet karşılaştırması, tamamen doğru veya yanlış olabilecek tahminlere dayanırken, yine de bu konuda sahip olduğumuz en iyi tahminleri temsil ediyor.

Analiz, popüler akıllı telefonların üretim maliyetine ulaşmak için çeşitli bileşen fiyatlarını dikkate aldı. Analizde belirtilen maliyetler, üretilme tarihinde ortaya çıkan sonuçlar. Bileşenlerin mevcut maliyetlerini yansıtacak şekilde bir ayarlama yapılmadı.

Galaxy S9 Plus mı Note 8 mi daha pahalı?

Analize göre Galaxy S9 Plus, Galaxy Note 8‘den daha pahalı olsa da Note 8, S9 Plus’dan daha yüksek fiyata piyasaya çıktı.

Galaxy S9 Plus 369 dolara mal edilirken, Note 8’in mal edilmesi 379 dolar.

Samsung, akıllı telefonlarında kullanılan bileşenlerin çoğunu kullanıyor ve bu nedenle bu bileşen maliyetlerinden bazılarını Samsung grubu içindeki diğer bölümlere ödüyor. Diğer yandan Apple, Samsung dahil olmak üzere diğer tedarikçilerinden iPhone bileşenlerinin çoğunu tedarik ediyor.

iPhone X, maliyeti en pahalı telefon

Aşağıda göreceğiniz grafikte iPhone X’un maliyetinin 389.5 dolar olduğunu göreceksiniz.

Galaxy S9 Plus Amerika’da 900 dolar civarında satılıyor. iPhone X’un Apple fiyatı ise 1000 dolar.

Maliyetleri arasındaki 9.5 dolarlık fark, satışına nasıl 100 dolarlık bir fark olarak yansıyabiliyor?

Cihazların şirkete olan gerçek maliyeti, Ar-Ge, pazarlama giderleri, yazılım geliştirme maliyetleri, dağıtım maliyetleri vb. gibi diğer önemli maliyetleri içerdiğinden bu tarz farklar oluşabiliyor.

:: Sizce maliyetlere göre satış fiyatları normal mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.