DOLAR 32,2997
EURO 34,8015
ALTIN 2.407,28
BIST 10.252,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

Galaxy S10 parmak izi tarayıcısı bir ilk olacak!

10.09.2018
A+
A-
Ekrandan parmak izi okuyan Galaxy modeli geliyor!

Samsung yeni akıllı telefonları ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bugün paylaşılan rapor ile birlikte Samsung, Galaxy P1 modelini yakın zaman içerisinde tanıtacağı belirtildi.

Samsung, Galaxy S10 ile birlikte ekrandan parmak izi okuma teknolojine geçecek. Kullanıcılara sunulacak olan bu yenilik hakkında paylaşılan raporlara bakacak olursak, Samsung‘un bu konuda alanının en iyisi olacağı iddia ediliyor.

Raporda, ekrana gömülü parmak izi teknolojisinin biyometrik değil ultrasonik sensörler içereceği belirtildi. Ultrasonik sensörler sayesinde daha hızlı ve güvenli bir parmak izi tarayıcısı deneyimini kullanıcılarına yaşatacak olan Samsung, bu konuda tüm dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor.

Qualcomm’un geliştireceği üçüncü nesil sensörleri ile gelecek olan Galaxy S10 parmak izi tarayıcısı, piyasadaki rakiplerine nazaran daha hızlı çalışacak. Ultrasonik sensörler sayesinde, her türlü koşulda rahatlıkla çalışabilecek olan parmak izi tarayıcısı, güvenlik konusunda da oldukça ön plana çıkmakta. Ayrıca ortaya çıkan bir diğer rapora göreyse, Samsung‘un piyasaya süreceği yeni orta segment telefonlarında da ekrana gömülü parmak izi okuma teknolojine sahip olacağını görmekteyiz.

Hatırlayacağınız üzere Samsung geçtiğimiz aylarda, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’ne ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı konusunda patent başvurusunda bulunmuştu. Yapılan başvuruda, akıllı telefonun ekranın bir bölgesinde bulunan ve parmak izi gibi biyometrik bilgileri okuyan biyometrik sensörler içerir ibaresi yer almıştı.

Raporda, Galaxy S10 ve S10 Plus modelleri parmak izini tek bir nokta yerine ekranın çeşitli noktalarından okuyabileceği de belirtilmişti.  Aşağıdan Galaxy S10 parmak izi tarayıcısı teknolojinin nasıl çalıştığını gösteren şemayı inceleyebilirsiniz.

Galaxy S10 parmak izi tarayıcısı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.