DOLAR 32,5541
EURO 34,8837
ALTIN 2.430,80
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Galaxy Note 9 çıkış tarihi belli oldu

02.08.2018
A+
A-

Amerika’da düzenlenecek olan Galaxy Unpacked etkinliği ile resmi tanıtımı yapılacak olan Galaxy Note 9’un satışa çıkış tarihi ortaya çıktı. Note 9 için yapılan rezervasyonlar, 24 Ağustos tarihini işaret ediyor. Amerika’daki kullanıcılar takas sistemi ile 450 dolar seviyesine kadar tasarruf ederek Note 9 sahibi olabilecek.

Samsung Galaxy Note 9 tasarımı

Tasarım noktasında bizleri bekleyen çok büyük bir değişiklik görünmediğinibaşta söyleyelim. Uzun süredir merakla beklenen ekrandan parmak izi okuma özelliği başka bahara kalınca, telefonun bizi heyecanlandırma ihtimali de azalmış durumda.

Etkileyici performans, bol güç, şık tasarım, muhteşem Super AMOLED ekran ve Samsung’un Galaxy Note telefonlarında kullandığı tüm stil özellikleri Note 9’da yer alacak.

Bu kez ekran tarafında oranın biraz daha geliştirileceğini, böylece 6.4 inçlik bir Super AMOLED ekranın bizi karşılayacağını söyleyebiliriz. Bunun dışında tasarım tarafında telefon boyutlarının neredeyse aynı kalacağını düşünüyoruz.

Note 9 ekranı 1440 x 2960 piksel çözünürlük sunacakken, 514 ppi piksel sıklığısağlayacak. Telefon ekranı Corning Gorilla Glass 5 ile korunurken, HDR10 gibi teknolojiler de sunulmaya devam edecek.

Telefonun kasası alüminyum çerçeveye sahip olacakken, tıpkı ekranda olduğu gibi, Corning Gorilla Glass 5 ile tam koruma sağlanacak. Diğer bir taraftan sağlanan IP68 sertifikası sayesinde, Samsung Note 9 suya ve toza karşı maksimum koruma sağlayacak.

Samsung Galaxy Note 9 işlemci ve donanım özellikleri

Galaxy S9 ailesinde olduğu gibi ABD modelinde Snapdragon 845, diğer modellerde de Exynos 9810 işlemciyle gelecek olan Galaxy Note 9, performans olarak Galaxy S9 Plus‘a benzeyecek. Tıpkı S9 Plus modelindeki gibi Note 9, 6 GB RAM ile gelecek. Geekbench’in yapıldığı test ortamında Android 8.1 Oreo işletim sisteminin çalıştığı görülüyor.

Samsung Galaxy Note 9 kamera özellikleri

Galaxy S9+ esintilerini net bir şekilde yeni modelde görebileceğiz. Cihazın ana kamerası olarak yine değişken diyafram özelliğine sahip 12 MP‘lik, iki sensör kullanılacak. Bu kameranın diyaframı f/1.5 – f/2.4 arası değerler alabilecek.

Kamerada OIS (Optik İmaj Sabitleyici), oto-fokus, 2x optik yakınlaştırma ve LED flaş bulunacak.

Özellik olarak, eş zamanlı 4K video ve 9MP görsel kaydı yapabilecek. HDR ve panaroma gibi klasikleşen özellikler de telefonda yer alacak.

Gelelim ön kameraya. Burada çift kamera görmeyi bekleyenler üzülecek, çünkü şirketin planları dahilinde böyle bir özellik gelmeyecek gibi görünüyor.

Ön kamera tarafında bizi 8 MP ve f/1.7 diyafram açıklığına sahip bir sensör karşılayacak. Bu kamera oto-fokus, 1440p 30fps video kaydı ve HDR gibi önemli özellikleri sunabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.