DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Galatasaray’dan Hasan Kartal açıklaması: Yakıştıramadık

11.12.2018
A+
A-

Galatasaray Kulübü’nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, kulübün her müsabakada gelenek olarak rakiplerine plaket takdim ettiği belirtilirken, “Kulübümüz, Avrupa Kupaları’ndan edindiği bir gelenek ile hem Avrupa kupaları hem ulusal müsabakalarda, maç öncesi tüm rakiplerine, plaket şeklinde ‘Maç günü anısı’ sunmaktadır. Türk misafirperverliği gereği, stadımızda, her rakibimiz özel Fıratpen Locası’nda ağırlanmakta ve maç öncesi birlikte yenen yemek esnasında, Galatasaray ile yapacakları maça ithafen, maç gününe mahsus söz konusu plaket, hatıra olarak sunulmaktadır” ifadeleri kullanıldı. “HASAN KARTAL’A YAKIŞTIRAMADIK”
Hasan Kartal’ın karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamanın camia tarafından tepkiyle karşılandığı kaydedilirken, açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Bu paylaşımın yaşandığı son rakibimiz Çaykur Rizespor’un başkanı Hasan Kartal’ın, maçın ardından ev sahibi Galatasaray’ı hedef alan haksız açıklaması, camiamızda tepkiyle karşılanmıştır. Sporda adil yönetim ve şeffaflık talebimizi, ‘Galatasaray’ın işine gelmediği için bağırıyor’ düzeyinde yorumlamasını, konuk Başkan Hasan Kartal’a yakıştıramadık. Bu arada, bir kısım fırsat kollayıcının, yönetimimizi hedef alması ise, şaşırtıcı olmamıştır. Bir dostluk, bir anı, bir misafirperverlik geleneğini, ‘Saygısız rakibi ödüllendirme’ olarak gören zihniyet ve yorumları, Galatasaray camiasının takdirine bırakıyoruz. Galatasaray, her zaman “rakibe saygı, kendine saygı” ilkesiyle, kuruluşundan bu yana genlerinde bulunan dostluk ve misafirperverlik içinde, sahada kıyasıya mücadelesine devam edecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.