DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Galatasaray’da seçim ne zaman olacak?

06.04.2019
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Burhan Can Terzi’nin haberine göre Galatasaray yönetimi 23 Mart’ta gerçekleşen yıllık olağan genel kurul toplantısında idari olarak ibra edilmemişti. Yönetim “Görevimizin başındayız” açıklamasını yaparak konuyu mahkemeye taşımıştı. Hem denetim kurulu hem yöneticiler ihtiyati tedbir istemine kısa sürede cevap aldı ve mahkemeler ibrasızlıkla ilgili tedbir kararlarını verdi. Fakat bu karar başkan Mustafa Cengiz ve yönetimini “aklama” anlamı taşımıyor; karar dava yolunu açarken şu an için seçime gitme mecburiyetini de ortadan kaldırıyor. Fakat süreç devam ederken tedbir kararı da kalkabilir, bu durum da yönetimi daha büyük sıkıntıya sokabilir. Bütün bunlar göz önünde bulundurularak yönetim içinde istişareler gerçekleştiriliyor. 10 Nisan’da Divan Kurulu Toplantısı’nda da eleştirilerle karşı karşıya kalacak yöneticiler, ince eleyip sık dokumaya çalışıyor.

Kendisi de girebilir

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, genel kurul kararını hiçe sayıp tamamen tanımazdan gelme görüntüsü vermemek için seçime gitmeyi istiyor fakat seçime eylül ayında gidilmesini istiyor. Bazı yöneticiler ise başkana “Eylül’e kadar daha çok yıpranırız ve puan kaybedebiliriz, o yüzden kararı daha öne almalıyız” şeklinde tavsiyelerde bulunuyor. Neredeyse bu manada ikiye ayrılan Galatasaray yönetiminin gündeminde bu konu birinci sırada. Öte yandan Mustafa Cengiz’i ve yönetimini olağan genel kurulda ibra etmeyenler karşı dava açabilir. Seçime gidilmediği takdirde camiada gerginliğin daha da artacağı öngörülüyor. Öte yandan tedbir kararı alındığı için şu an Mustafa Cengiz seçim kararı alırsa kendisi de seçime girebilecek.

Aman dikkat

Galatasaray’da Evkur Yeni Malatyaspor müsabakası öncesinde dört futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılı futbolcular Henry Onyekuru, Marcao, Martin Linnes ve Emre Taşdemir bugünkü maçta sarı kart görmeleri durumunda 28. haftadaki Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Teknik direktör Fatih Terim oyuncularını bu konuda uyardı ve hakemle de lüzumsuz diyaloğa girilmemesini istedi.

Senin maçın olsun

Galatasaray’da bir türlü kendini bulamayan Mbaye Diagne’yi, teknik direktör Fatih Terim özel olarak motive ediyor. Senegalli golcünün moralini düzeltmeye çalışan tecrübeli teknik adam, oyuncusuyla yaptığı konuşmada “Sana güveniyor ve inanıyorum. Bu maç senin maçın olsun, göreyim seni” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.