DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Galatasaray’a denenmek için gelen Kamerunlu genç futbolcuya virüs engeli

23.04.2020
A+
A-

Uriel Sob, ağabeyi Willy Sob’un girişimiyle Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nusret Demir ve Nörolog Serkan Demir’in aracılığıyla Galatasaray Kulübü daha aşağı yapısında denenmek üzere İstanbul’a ağırlama edildi. 13 Mart’ta Antalya’ya gelen Sob, korona virüs engeline takıldı. Uçuşların kapatılması ve Türkiye’de spor faaliyetlerinin durdurulmasının ardındaki Sob, Antalya’da mahsur kaldı. Hayalindeki Galatasaray’ın daha aşağı inşa antrenmanlarına katılamayan Sob yılmadı. Nusret Demir’in yoluyla Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri’ne yerleşen ve ülkesinde Ziraat Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Sob, yaş kısıtlamasına da takılınca üniversitede mahsur kaldı.

“Ortamını avantaja çevirdi”
İçinde bulunduğu ortamı avantaja çeviren Sob, sosyal tesisler yakınındaki göl kenarında antrenmanlarını sürdürüyor. Olağan antrenmanlardaki gibi her gün alana gelen Uriel Sob, önce göl kenarında koşu yaptı. Arkasından ısınma hareketleri yapan Sob, yerleştirdiği huniler aralarında top sürme çalışması yaptı. Genç futbolcu 1 aydır herkesten izole şekilde antrenmanlarını devam ettirirken, her şeyin normale dönüp hayalindeki takımın antrenmanlarına katılmayı hedefliyor.

“Galatasaray’dan ziyafet aldı”
Kamerun’un başkenti Yaounde’den Türkiye’ye geldiğini anlatan Urıel Sob, ülkesinde yerel bir kulüp olan Future Stars Academy’de oynadığını belirtti. 13 Mart’tan bu yana Antalya’da olduğunu açıklayan Sob, “Galatasaray’ın altyapısının antrenmanına yeralma ve denenmek için ağırlama aldım. Ama geldikten derhal sonradan korona virüs nedeniyle ayrıca seyahatler durdu hem de sınırlar kapandı. Ben de burada kaldım. Yaşımda minik dışarı bile çıkamıyorum” dedi.

“kimsesiz antrenman yapıyor”
Sob, kimsesiz kaldığı sosyal tesislerde göl kenarında antrenmanlarına devam ettiğini söyledi. Türk insanının kendisine davrandığını dile getiren genç futbolcu, “Türkiye’den Galatasaray, ve Antalyaspor’u biliyorum. Hedefim bir zamanlar Antalyaspor’da oynayan Samuel Eto’o gibi olmak” açıklamasında bulundu.

“Türk liginde oynarım”
Antalya Stadyumu yakın olmasına karşın yaş engeline takılarak stadı görmeye bile gidemediğini ifade eden Sob, “O nedenle kampüsten bile çıkamıyorum. Türkiye ligi oldukça mücadeleci bir lig, çok büyük oyuncular burada oynadı, oynuyor Drogba ve Falcao gibi. Umarım her şey normale döner ve ülkeme dönmeden kendimi, yeteneklerimi görüntü ve Türk liginde oynama fırsatı yakalarım“ ifadelerine yer verdi.

İsa Akar-Huriye Ferah Vanlı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.