DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 20°C

Gabi: ‘Sezonun bu şekilde bitmesine üzüldük’

10.06.2020
A+
A-

VakıfBank Spor Kulübü’nün resmi sosyal medya hesaplarından yayınladığı ‘Meeting Time’ röportaj serisinin ikinci konuğu Gabriela Braga Guimaraes oldu. Korona virüs salgını hakkında konuşan Gabi, “Cümbür Cemaat için anlaşılması güç bir işlem oluyor. Bu zamanı normal hayatımda yapamadığım şeyleri yaparak geçiriyorum. Daha çok kendime süre ayırıyorum. Kitap okuyorum, yemek yapıyorum. Adi hayatımda çok bezginlik oluyorum ve ‘Hemen yatayım’ diye düşünüyorum. Muhakkak bu zamanı dinlenmek için de kullanıyorum. diğer taraftan Brezilya’daki öteki insanlara asistan oluyorum. Bazı halk virüsten nedeniyle sorunlar yaşıyor. derhal ihtiyacı olanlara destek etme vakti” şeklinde konuştu.

Bu dönemde meditasyon yapmaya başladığını gösteren başarılı oyuncu, “Başlarda benim için çok zordu çünkü çok aktif birisiyim. Bundan nedeniyle öncelikle meditasyon beni zorladı. Ama başladıktan sonra fiilen çok iyi geldi. Sanırım bundan sonra da meditasyon yapmaya devam edeceğim” dedi.

“Her hafta yeni şeyler denemeye çalışıyorum”
Kariyerinde ilk olarak bu dek uzun zaman evde kaldığını söyleyen Brezilyalı voleybolcu, “Bazen bıktırıcı olabiliyor ama yeni şeyler öğrenebilmek için hoş bir fırsat. Çizim gerçekleştirmek için bir şeyler aldım. Bir hafta çizim yapmaya çalışacağım. Sıkıldığımda; ‘Şimdi ne yapabilirim’ diye düşünüyorum. Her hafta yeni şeyler denemeye çalışıyorum. Hepsini bir arada değil lakin safha faz yeni şeyler deniyorum” diye konuştu.

“Sezonun bu şekilde bitmesine üzüldük”
CEV Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi’nin iptal edilmesiyle ilgili düşüncelerini de dile getiren Gabi, “Ekip olarak her gün, her hafta, her ay daha çok gelişiyorduk. Sezonu bitirebilmek için çok heyecanlıydık. Ekip olarak kenetlenmiştik ve aile gibiydik. Sezon başında yeni bir takımdık ama ‘Elimizden gelenin en iyisini yapabiliriz. Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi’ni kazanabiliriz’ diye düşünüyorduk. Sezonun bu şekilde bitmesine üzüldük. Fakat doğru kararın bu olduğunu biliyoruz. Oynamaya devam olabilmek mümkün değildi” açıklamasında bulundu.

“Takımdaki en özel anım, birincil antrenmanım”
VakıfBank’taki en özel anını açıklayan 26 yaşındaki voleybolcu, “Sanırım ilk antrenmanım. Çünkü benim için bir rüyam gerçekleşiyordu. VakıfBank’a gelmek, bu büyük aileye bulunma, Giovanni’yle kastetmek ve şahane oyuncularla oynamak olağanüstü bir duyguydu. İlk antrenmanda; ‘Vay canına buradayım! Bunu yapabilirim. Bu takımla her gün kendimi geliştirmek istiyorum’ dedim. İlk günümde ne değin heyecanlandığımı sonrasında herkese anlattım” dedi.

Üç erkek kardeşinin bulunmasının güzel bir duygu olduğunu söyleyen Brezilyalı voleybolcu, “Çünkü beni defalarca koruyorlar. bununla birlikte çok güç çünkü onlarla kapışamıyorum. Onlarla baş edebilmem güç oluyor. Benden büyük üç abimin olması hoş bir his. Bana fazla şey öğrettiler. Onlarla spor yapmaya başladım. Bana futbol, tenis ve yüzmeyi öğrettiler. Bu kariyerim için çok değerliydi. Onlar ne yapıyorsa ben de aynısı yapmaya çalıştım. Abilerim şu anda başka işlerle uğraşıyorlar. Önceden futbol ve tenis oynarlardı. şu anda iki abim tenis oynamaya devam ediyor. Profesyonel olmasa da şehrimizdeki bazı yerel turnuvalara katılıyorlar” şeklinde konuştu.

“Federer tamamen teniste öğrendiğim şeyleri voleybola taşımaya çalışıyorum”
Küçükken tenis ve futbol oynadığını anlatan Gabi, “Abimlerden dolayı futbol oynamayı fazla sevdim. Tenisi de babam ve annem tamamen oynadım. Çünkü ikisi de tenis oynuyordu. İlk oynamaya başladığımda Guga, Federer ve Nadal’ın maçlarını izlerdim. Federer’e hep hayranlık duyardım. ‘Nasıl bu dek tehlikesiz ve zekice oynayabiliyor?’ diye merak ederdim. Yaşı ilerlemiş olsa bile yine o yüksek seviyede ve aynı kalitede tenis oynayabiliyor. Sporda her şeyi onun yaptığı gibi yapmak istedim. Zekice oynamak, başkalarının yapamadığı şeyleri edebilmek istedim. Federer tamamen teniste öğrendiğim şeyleri voleybola taşımaya çalışıyorum. Voleybola kadar çok uzun değilim ve onu izlemek bana voleybolun çoğu alanında tezgâhtar oluyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.