Fuat Oktay, Anadolu Ajansı’nın ‘Yılın Kareleri’ Oylamasına Katıldı
Fuat Oktay, Anadolu Ajansı’nın düzenlediği ‘Yılın Kareleri’ oylamasına katıldı. Bu önemli etkinlikte, fotoğraf sanatının en güzel örnekleri bir araya geliyor. Oktay’ın katılımı, etkinliğe olan ilgiyi artırıyor.
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, “Yılın Kareleri” Oylamasına Katıldı
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Anadolu Ajansı’nın (AA) düzenlediği 2024 yılına damga vuran olayların ve yaşama dair etkileyici fotoğrafların yer aldığı “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı. Oktay, AA’nın deneyimli muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışındaki çekimlerinden oluşan, Roketsan, Lifebox ve Sony’nin katkılarıyla hazırlanan bu özel etkinlikte, “Haber”, “Doğal Yaşam ve Çevre”, “Spor”, “Günlük Hayat” ve bu yıl eklenen “Özgür Suriye” kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.
Oktay, “Özgür Suriye” kategorisinde Emin Sansar’ın “İsmi silinirken” ve “Halk, bayrak, özgürlük” adlı karelerini tercih ederek, bu önemli konudaki duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. “Doğal Yaşam ve Çevre” kategorisinde ise Alper Tüydeş’in “Otlar arasında” ve “Saklı” başlıklı fotoğraflarına oy verdi. “Haber” kategorisinde Ali Atmaca’nın “Her yer Filistin”, Muhammed Selim Korkutata’nın “İlk uçuş”, Barış Seçkin’in “Dış işleri” ve Özkan Bilgin’in “Gece nöbeti” fotoğraflarını seçerken, “Spor” kategorisinde Adem Kutucu’nun “Ata sporu”, Samır Jordamović’in “Gece atlayışı” ve Oğuz Yeter’in “Gol sevinci” karelerini tercih etti.
Oktay, oylama sırasında Filistin ile ilgili fotoğraflar için, “Burada cinayet ve zulümden bahsediyoruz. Bu, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçiyor. Biz, millet olarak tarihin doğru tarafında kalmanın verdiği rahatlıkla torunlarımıza bir mesaj bırakmış olduk. İnşallah bir gün Filistin de bağımsızlığını kazanır ve kendi devletini oluşturur. Suriye’de yaşananları gelecekte Gazze’de de yaşayabiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.
“AA, Gerçekleri Yansıtan Bir Medya Kurumu”
Anadolu Ajansı’nın fotoğraflarının 2024’ü bir bütün olarak özetleyen etkileyici kareler olduğunu belirten Oktay, sözlerine şöyle devam etti: “Gerçeklerden ziyade, algıların hüküm sürdüğü, algılardan hareketle kararların alındığı bir dünyada yaşıyoruz. Dolayısıyla algıların oluşturulmasında medyanın ve haber ajanslarının rolü son derece önemlidir. Ne yazık ki bugün Batı’da Gazze’nin yeterince bir karşılık bulmaması, 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesi ve çocukların yok edilmesi, medyanın tarafsız olmaması ve gerçekleri değil, algıları yansıtıyor olmasından kaynaklanmaktadır. AA, burada devreye giriyor. Türkiye, bölge ve dünyadaki gerçekleri, kendisine göre bir süzgeç koymadan, tüm gerçekliğiyle, algılar üzerinden değil, gerçekler üzerinden yansıtıyor.”
Suriye’deki duruma da dikkat çeken Oktay, “Dünyanın her yerinde yaşanan olaylarda Türkiye’nin yaklaşımı her zaman hakkaniyet ölçüsünde olmuştur. Anadolu Ajansı da bu hakkaniyet ölçüsünde hareket etmenin, gerçekleri dünyaya yansıtmanın en güzel öncülerinden biridir.” ifadelerini kullandı.
“Gazetecilerin Zorlu Görevine Vurgu”
Oktay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tüm gazetecilerin bu özel gününü kutlayarak, “İşiniz oldukça zor. Tüm dünyada zorlu bir dönemden geçiyoruz. Böyle sıkıntılı bir dönemde habercilik yapmak, her aşamasında ayrı bir fedakarlık gerektiriyor. Sahadan bu bilgileri sağlıklı bir şekilde, hayatınızı riske atarak ilettiğiniz için yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.
Fuat Oktay, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Merih Demiral’ın attığı gol sonrası bozkurt işareti yaptığı “Gol sevinci” başlıklı fotoğrafı seçerken, “Burada bu cezayı verdiler ama bundan sonra çok daha farklı hareketler yapıldı. Ancak hiçbir ceza vermedi ne UEFA ne de başka bir kurum. Merih Demiral’ın fotoğrafı da UEFA’ya mesajımız olsun.” şeklinde konuştu.
Kaynak: AA / Meriç Ürer – Politika, TBMM Dışişleri Komisyonu, Anadolu Ajansı, Kültür Sanat, Fuat Oktay, Politika, Spor, Haberler.com