Fuadname Hat ve Ebru Sergisi: 50. Yıl Coşkusu Erzurum’da
Fuadname Hat ve Ebru Sergisi: 50. yıl coşkusu Erzurum’da, geleneksel hat ve ezgileri bir araya getiren unutulmaz bir sergi deneyimi.
Erzurum’da, şair ve hat ile ebru sanatçısı Fuat Başar’ın sanat kariyerinin yarım asrını kutlayan özel bir sergi açıldı. Fuadname Hat ve Ebru Sergisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve IRCICA’nin işbirliğiyle sanatseverleri Erzurum Müzesi’nde buluşturuyor.
Açılışta konuşan Başar, sanatın insanı genç tuttuğunu vurguladı: Sanatla içimizdeki gençlik hep canlı kalır dedi ve kendini hâlâ genç hissettiğini paylaştı. Öğrenci yetiştirmenin ve birikimin gelecek kuşaklara aktarılmasının, sanatın en önemli yönlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Erzurum’un tarih boyunca ilim ve kültür merkezi olduğunu belirten Başar, “Öğrenci yetiştirmek, yalnızca eser üretmekten ibaret olmayan bir sanat anlayışının temel taşıdır” ifadelerini kullandı. Sergiye olan ilginin kendilerini memnun ettiğini söyleyen Başar, sabah saatlerinde bir annenin 4 yaşındaki çocuğu ile sergiyi gezmeye gelmesi karşısında duyduğu duyguyu dile getirdi. Farklı illerden gelen ziyaretçilerin olması da sevindirici bir bulguydu.
Açılışa Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer, İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Ergin ile vatandaşlar katıldı. Sergi, 7 Haziran’a kadar ziyaretçi ağına açık olacak.