DOLAR 32,3539
EURO 34,8865
ALTIN 2.384,47
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Fransa’dan Şoke Eden İddia! Sigara İçenler Virüsten Daha Eksik Etkileniyor

30.04.2020
A+
A-

Coronavirüsü dünya genelinde tez can almaya devam ederken, salgına karşı ilaç ve aşı gibi çözümler bulmak için de çalışmalar ilerliyor.

Virüsün en fazla etkilediği ülkelerin başında gelen ve 21 bini aşkın insanın can verdiği Fransa’da sıra dışı bir araştırma yürütülüyor.

Pitié-Salpêtrière Üniversite Hastanesi uzmanları, kendilerine başvuran corona virüsü hastalarından 480’i üzerinde bir alıştırma gerçekleştirdi. 65 yaş ortalamalı hastaların yüzde 4.4, 44 yaş ortalamasına sahip hastaların ise sadece yüzde 5.3’ünün sigara kullandığı açıklama edildi.

‘SEMPTOMLAR DA DAHA HAFİF’

Sigara kullananların virüse daha az yakalandığı veya semptomları daha hafif geçirdiği tezi üstünde duran uzmanlar, bunun nikotinle bağlantılı olduğunu düşünüyor. Guardian’da yer alan habere tarafından nikotin, virüsün hücrelere ulaşmasını engelleyip bağışıklık sisteminin fazla tepkime vermesini önlüyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.