DOLAR 32,3455
EURO 34,7634
ALTIN 2.392,55
BIST 10.246,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Ford’un otonom TIR’larıyla konvoy yaptık!

24.09.2019
A+
A-

AVL Regensburg Almanya, AVL Türkiye ve Ford Otosan mühendislerinin 3 yıllık bir proje çerçevesinde geliştirecekleri bu teknoloji, ilk adımlarını atmaya başladı. Biz de bu teknolojinin ilk adımlarını Eskişehir’de yerinde gördük. Dilerseniz sizi bu keyifli video ile sizleri baş başa bırakalım.

Otonom konvoy teknolojisi nasıl çalışıyor?

Ford’un Türkiye’de geliştirmekte olduğu Platooning teknolojisi ile beraber ağır ticari araçlar arka arkaya giderek rüzgar direncinden etkilenmeyecekler ve yakıt tasarrufu yapabilecekler. Otonom teknolojisi ise bu konvoyun en güvenli bir şekilde yol alması için karşımıza çıkacak. Farklı araçlar arka arkaya giderken, en öndeki araç sürücü tarafından kontrol ediliyor. Bu aracın arkasından gelen diğer araçlar ise tamamen otonom olarak çalışacaklar ve kendi sürücüleri tarafından kontrol edilmeyecekler. Böylelikle yakıt tasarrufu sağlanırken sürücülerin dinlenilmesi de sağlanmış olacak.

Konvoyda bulunan tüm araçlar birbirleri ile devamlı olarak doğrudan iletişim halinde kalıyorlar ve herhangi farklı bir durumda ne yapması gerektiklerine anlık olarak karar verebiliyorlar. Konvoy şeklinde giden araçların aralarına farklı araçların girmeleri veya konvoyun yavaşlaması gereken durumlarda da arka taraftan gelen sürücüler araçlarına herhangi bir müdahelede bulunmuyor. Bu gibi senaryoları Eskişehir’de yerinde deneyimledik ve sizler için harika bir video çıkardık.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.