DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Ford’un Formula 1’e Girmek İçin Görüşmelere Başladığı İddia Edildi! (Hem de Şampiyonun Takımıyla)

10.02.2023
A+
A-

Günümüzde daha önce sahip olmadığı popülerliği yakalamayı başaran Formula 1, bu sayede büyük otomobil üreticilerinin de ilgisini çekmeyi başardı. Audi’nin Formula 1’e girişi artık resmiyken, bugün bir başka dev isim hakkında yeni haberler geldi.

Daha önce Formula 1’e dönüş yapacağı söylentileri ortaya çıkan ABD’li otomobil devi Ford, bugün bu haberleri resmen doğruladı. Ford, 2026’dan itibaren Formula 1’de yer alacağını açıkadı.

Red Bull ile ortaklık duyuruldu

Ford, yeni motor düzenlemelerinin devreye gireceği 2026 yılından itibaren Red Bull ile birlikte çalışacağını duyurdu. Ford ve Red Bull Powertrains, her ikisi de Red Bull’a ait olan Red Bull Racing ve Alpha Tauri takımları için F1 güç üniteleri üretmek üzere işbirliği yapacak. Otomobil üreticisi, “batarya hücresi ve elektrikli motor teknolojisinin yanı sıra güç ünitesi kontrol yazılımı ve analitiği gibi alanlarda uzmanlık sağlayacağını” söyledi.

F1 Başkanı Stefano Domenicali, Ford’un katılımının temel nedenleri olarak F1’in “dünya çapında yarım milyar hayranını” ve “2030 yılına kadar net sıfır karbon taahhüdünü” gösterdi.

Otomobil devi ortaklık duyurusunu bir video ile paylaştı. 

Peki Ford, Formula 1 dünyasında ne yapacak?

red bull ford

Ford, Formula 1 dünyasında kendi takımıyla yer almayacak. Şirket, farklı bir takım için motor geliştirecek. Fakat bu takımın hangi takım olacağı henüz netleşmedi.

Öte yandan beklentiler, Ford’un iş birliği yapacağı takımın Red Bull olacağı yönünde. Ford, Formula 1 dünyasında en son 2004 yılında JAguar adı altında boy göstermişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.