DOLAR 35,3831
EURO 36,4836
ALTIN 3.038,34
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Dünyanın yörüngesi değişirse ne olur?

09.05.2018
A+
A-

Jüpiter ve Venüs, Dünya’nın yörüngesini her 405.000 yılda bir küçük ama ölçülebilir derecede uzatıyor. Rutgers Üniversitesi’nden profesör Kent, 215 milyon yıldır devam eden bu döngünün Dünya’nın geleceği hakkındaki tahminlerde kullanılabileceğini belirtiyor. Bu veriler, Dünya üzerindeki jeolojik değişimleri ve sonrasında yaşanacak olan çevresel ve ekolojik değişimleri incelemek için kullanılabilir.

Bulutsuz gezegen yaşam belirtileri taşıyor!

Bulutsuz gezegen, taşıdığı yaşamsal belirtiler ile ilk olma özelliği taşıyor. Bulutsuz gezegen atmosferi, güneş sistemimizin dışındaki gezegenler için yapılan araştırmalarda yeni bir referans olabilir.

Profesör Kent tarafından yürütülen araştırmada, gelecekte mevsimsel kaymaların daha belirgin olabileceği belirtiliyor. Daha sıcak yazlar, daha soğuk kışlar, daha fazla yağış ve daha fazla kuraklık gibi mevsimlerde bir önceki dönemin hava şartlarının ‘daha fazlası’ yaşanacağı tahmin ediliyor.

Kent, Dünya’nın Güneş’in etrafında izlediği yörüngenin veya Güneş ışığındaki küçük değişimlerin bile iklim ve ekolojik değişimlere yol açtığını söylüyor. Bu durum, iklim çevrimlerinin değişmesine neden oluyor. Jüpiter ve Venüs’ün yörüngeye olan etkisinin incelenerek, iklim, çevre, dinozorlar, memeliler ve fosillerdeki değişimlerin gözlemlenebileceği iddia ediliyor.

Şu anda ise her 405.000 yılda bir gerçekleşen bu yörüngesel etkinin ortasındayız. En son 200.000 yıl önce gerçekleşen bu etkinin, gelecekte nelere neden olabileceği araştırılıyor.

Kozmik hareketlerin Dünya’nın iklimini somut bir şekilde etkilediği bilinen bir durumdu. Ancak Jüpiter ve Venüs’ün bu etkisi için daha önce özel bir çalışma yapılmamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.